De reis van je leven

In Ghana leeft zo'n 30 procent van de bevolking onder de armoedegrens. In buurland Togo is dat niet veel anders. Het werk van Compassion, in samenwerking met lokale kerken, maakt voor veel kinderen en gezinnen een groot verschil.

Samen met de groep zijn we te gast op de projecten, steken we de handen uit de mouwen, bezoeken we mensen thuis, duiken we diep de armoede in en zullen we kennismaken met de natuur van deze landen (lees meer over het reisprogramma).

Heb jij een sponsorkind in Ghana of Togo? Dan is deze reis een prachtige kans om hem of haar te ontmoeten! Heb jij geen sponsorkind in Ghana of Togo? Ook dan ben je van harte welkom op deze reis!

Praktische informatie & doneren

Data: 10 t/m 20 oktober 2018
Prijs: € 1.995,-
Te betalen voorschot: € 300,-

Voor de ontmoeting met jouw sponsorkind worden extra kosten in rekening gebracht om in reis- en verblijfkosten te voorzien. Dit kan variëren van € 100,- tot € 250,-

In aanloop naar de reis zullen we met alle deelnemers geld inzamelen voor de bouw van drie nieuwe klaslokalen. Meer lezen of doneren? Klik op de button.

Reisinformatie

Wat kun je tijdens de reis verwachten?

 • Bezoek aan projecten met sponsorkinderen.
 • Op bezoek bij gezinnen thuis.
 • Moeders en baby’s ontmoeten in moeder- en baby-programma.
 • Bezoek aan Compassion-kantoor.
 • Bijwonen van een projectdag. We zien de kinderen in actie!
 • Fundag met eigen sponsorkinderen in zowel Ghana als Togo.
 • Tijd voor God en elkaar o.l.v. een meereizende spreker.
 • Aan de slag op het project waar we geld voor ingezameld hebben.
 • Kennismaking met de cultuur en natuur van het land.
 • Djembé-workshop.
 • Bezoek aan lokale markt.
 • Overnachtingen in een 3-sterren hotel.
 • Ontbijt, lunch en diner voor alle dagen.
 • Rondreis per comfortabele bus.
 • Nederlandssprekende reisleiding gedurende alle dagen.
 • Drinkwater tijdens reis.
 • Economy Class-vluchten op heen- en terugreis.
 • Reisprogramma.

Voorlopig reisschema*

Dag 1
Vertrek vanuit Nederland naar Accra, de hoofdstad van Ghana.

Dag 2
We bezoeken een Compasssion-project in een sloppenwijk van Accra en gaan op bezoek bij gezinnen thuis.

Dag 3
De dag waar we zo lang naar uitgekeken hebben! Vandaag ontmoeten we onze sponsorkinderen uit Ghana op een leuke locatie in de hoofdstad Accra.

Dag 4
Bezoek aan een Compassion-project op een 'gewone projectdag'. We volgen de kinderen tijdens de lessen die ze elke week krijgen op het Compassion-project.

Dag 5
Vandaag wonen we een Ghanese kerkdienst bij in een van de Compassion-projecten. In de middag nemen we de tijd om uit te rusten en de indrukken van de eerste dagen te verwerken.

Dag 6
Deze dag staat in het teken van reizen. We reizen met de bus naar buurland Togo en verblijven in een hotel in de hoofdstad Lomé.

Dag 7
We bezoeken deze morgen het Compassion-kantoor van Togo. In  de middag  gaan we naar een moeder- en baby-project in een sloppenwijk van Lomé.

Dag 8
De grote dag voor de andere sponsors! Vandaag ontmoeten we onze sponsorkinderen uit Togo op een leuke locatie in de hoofdstad Lomé.

Dag 9
Vandaag gaan we aan de slag op een project waar twee nieuwe klaslokalen gebouwd worden. We steken de handen uit de mouwen en helpen met en werken mee aan het project waar we geld voor ingezameld hebben. Daarna is het tijd voor een lesje djembé!

Dag 10
Onze laatste dag in Togo. 's Morgens hebben we nog tijd om souvernirs te kopen voor thuis. Ieder jaar in oktober komen er bultrugwalvissen vlak voor de kust van Lomé in de Golf van Benin. Als we geluk hebben kunnen we het grootste zoogdier ter wereld vanaf de kust zijn indrukwekkende kunsten zien vertonen (geen garanties! ;-)). In de avond vertrekken we vanuit Lomé met een nachtvlucht naar huis.

Dag 11
In de loop van de ochtend landen we op Schiphol.

*Dit schema kan nog gewijzigd worden.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik me heb aangemeld?
Zodra wij het voorschot van € 300,- hebben ontvangen, sturen wij je een bevestigingsbrief met alle nodige informatie toe.

Welke inentingen heb ik nodig?

Voor deze landen worden verschillende vaccinaties aanbevolen. In sommige gebieden komt malaria voor. Op www.lcr.nl of www.gezondopreis.nl vind je meer informatie over vaccinaties en preventieve maatregelen. Neem voor een concreet en up-to-date advies altijd zelf contact op met de GGD.

Wat voor kleding moet ik meenemen?

Overdag wordt aangeraden een lange broek of rok/jurk tot over de knieën te dragen. Na zonsondergang is een lange broek aan te bevelen in verband met muggen. Neem ook een warme trui of jas mee voor de vroege ochtenden en de koelere avonden. Daarnaast zijn makkelijk zittende gympen of sportschoenen aan te bevelen.

De zon kan zeer krachtig zijn en is het verstandig een hoed of pet mee te nemen, evenals een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor en een zonnebril.

Heb ik een paspoort nodig?

Ja, een Nederlandse ID-kaart is niet geschikt. Je paspoort moet minstens tot zes maanden na vertrek uit Ghana / Togo geldig zijn.

Heb ik een visum nodig?

Ja, voor Ghana en Togo heb je een visum nodig. Dit visum moet van te voren worden aangevraagd. Hierover ontvang je tijdens de voorbereidingsavond informatie.

In wat voor hotels verblijven we?
We verblijven in hotels die zijn gevestigd in een veilige omgeving. Deze hotels hebben een goed restaurant, internet-mogelijkheden en gelegenheid om kleding te wassen.

Wat voor eten kan ik verwachten?

In de restaurants waar wij eten zullen de maaltijden voornamelijk in buffetvorm zijn. Zo heb je vaak de keuze om een meer bekende maaltijd te eten. Wij zullen proberen speciale diëten/wensen te realiseren. Je kunt dit aangeven op het formulier dat je ontvangt na je aanmelding. Soms zullen we een gezamenlijke maaltijd hebben met de kinderen op het project.

Waar ontmoet ik mijn sponsorkind?
Je sponsorkind ontmoet je tijdens één van de fundagen, wanneer alle kinderen met hun begeleider naar een centrale plek komen. Gezien de grootte van het land is het logistiek niet mogelijk om je sponsorkind in zijn/haar eigen omgeving te ontmoeten.

Ik sponsor geen kind in Ghana of Togo. Kan ik mee met deze reis?

Jazeker! Tijdens deze reis willen we je een ervaring geven, een verdieping op het gebied van armoede en gerechtigheid. Er zal een spreker meegaan die ons dagelijks helpt om door Gods ogen te kijken naar wat we meemaken. Ook als je geen sponsorkind hier hebt, zul je de reis van je leven maken en de ontmoetingen met de kinderen in de projecten zullen net zo waardevol zijn.

Wat zijn de extra kosten voor een eenpersoonskamer?

De prijzen van de accommodaties waar we verblijven zijn gebaseerd op een 2-persoonskamer. Als je de voorkeur geeft aan een 1-persoonskamer, betaal je hiervoor € 300,- extra over de hele reis. Als vanaf zes weken voor vertrek blijkt, dat indeling op een tweepersoonskamer niet mogelijk is, dan wordt alsnog een toeslag in rekening gebracht voor het gebruik van een 1-persoonskamer. Mocht je een slaapstoornis hebben, snurken of andere slaapgerelateerde problemen hebben, dan adviseert Compassion je om een 1-persoonskamer te nemen. Dit om eventuele ongemakken voor andere deelnemers te voorkomen.

Wat is het voorschot dat ik moet betalen en wat zijn de betalingsvoorwaarden?
Het voorschot voor deze reis bedraagt € 300,- p.p. dit bedrag kun je bij de aanmelding via Ideal betalen. Voor de rest van de reissom ontvang je t.z.t. een factuur van ons.

Wat zijn de kosten voor de ontmoeting met mijn sponsorkind?

De kosten voor de ontmoeting met je sponsorkind zijn minimaal € 100,- en maximaal € 250,- per kind. Dit is o.a. afhankelijk van de afstand die je sponsorkind en begeleider moeten afleggen. Bij deze kosten is het volgende inbegrepen: de kosten van vervoer, eten, drinken en overnachting van je sponsorkind en begeleider, activiteiten gedurende de sponsordag, kosten vertaler en eten en drinken gedurende de dag. Specifieke kosten voor jouw sponsorkind kun je per e-mail of telefonisch opvragen.

Moet ik een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?

Compassion adviseert in alle gevallen zowel een annulering- als reisverzekering af te sluiten bij het aangaan van een (reis)overeenkomst. Compassion is niet aansprakelijk voor het niet afsluiten van een dergelijke verzekering.

Compassion heeft in het geval van overmacht het recht de reis te annuleren zonder aansprakelijk gesteld te kunnen worden voor enige schade. Van overmacht is sprake als zich abnormale en onvoorziene omstandigheden voordoen die onafhankelijk zijn van de wil van degene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen, ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet kunnen worden vermeden. Hieronder verstaan we: oorlog, natuurrampen, politieke onrust, algemene schaarste, stakingen of soortgelijke situaties.

Wat zijn de kosten voor het annuleren van mijn reservering op de Compassion-reis?

Als je de reis annuleert, houd dan rekening met het volgende:

 • Het voorschot van € 300,- wordt niet door Compassion terugbetaald.
 • Je betaalt 50 procent bij een annulering van 59-31 dagen voor de Compassion-reis.
 • Je betaalt 100 procent bij een annulering van 30-0 dagen voor de Compassion-reis.

Voor meer informatie verwijzen wij je naar de algemene voorwaarden.Wat betekent het om op een wachtlijst geplaatst te worden?Sommige mensen willen zich toch aanmelden als een reis vol zit. In dit geval word je op een wachtlijst geplaatst en wanneer er een plek vrijkomt, word je hiervan op de hoogte gebracht.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Binnen Compassion vinden we het belangrijk dat kinderen beschermd worden. We vragen daarom van alle deelnemers aan Compassion-reizen een Verklaring Omtrent Gedrag.

Om de VOG aan te vragen, hebben wij je naam, geboortedatum en e-mailadres nodig (die krijgen we via het aanmeldformulier).

Nadat wij je aanmeldformulier hebben ontvangen, sturen wij jou een digitaal aanvraagformulier waarmee jij je VOG kan aanvragen. Deze kun je met je DigID en een iDeal-betaling zelf afhandelen.

Je VOG is bij ons vier jaar geldig.

Algemene voorwaarden & contact

Je kunt hier de algemene voorwaarden voor deze reis downloaden.

Wil je meer informatie of liever iemand spreken over deze reis? Je kunt altijd mailen of bellen. Mail naar field-experience@compassion.nl of bel (tijdens kantooruren) naar 055-599 44 22.