Geef moeders en baby’s in Ecuador een goede start


In de kerk ‘La Pradera’ in Manta, Ecuador is onlangs een Moeder- en babyprogramma geopend. Hier worden moeders geholpen met medische zorg rondom de zwangerschap en bevalling en leren ze goed voor hun kind te zorgen in deze kwetsbare levensfase.

Met alle deelnemers van de reis willen we geld ophalen waarmee we kunnen voorzien in de opstartkosten van dit programma, en ervoor zorgen dat het in ieder geval het eerste jaar kan draaien. Hier is een bedrag van € 12.000,- voor nodig.

Het programma is al aangekocht en onlangs gestart. Leonardo Chumo Estrella is pastor van de kerk waar dit programma gehost wordt. Hij vertelt: “In de twee maanden dat we nu open zijn, hebben we moeders en baby’s kunnen helpen op verschillende gebieden: medisch, emotioneel en geestelijk. Alle moeders die deelnemen aan het programma hebben Jezus leren kennen.

Vrouwen die hier in armoede leven, hebben over het algemeen een laag zelfbeeld. In ons programma leren ze dat ze geliefd en van waarde zijn. In korte tijd zien we de vrouwen ontwikkelen, wat zijn doorwerking heeft in hun gezinnen. Hun mannen komen inmiddels ook steeds vaker mee naar onze kerk. We hebben te maken met veel  uitdagingen, tegelijk zien we dat God deuren opent.”


Tijdens de reis zullen we op bezoek gaaan bij dit Moeder- en babyprogramma en de moeders, hun kinderen en de medewerkers ontmoeten.

Doneer nu


Streefbedrag: € 12.000,-

Om de start en het eerste jaar te bekostigen, hebben we in totaal € 12.000,- nodig. We hopen dat we dit bedrag met alle deelnemers van de reis naar Ecuador bij elkaar kunnen halen. Een mooie uitdaging waarmee we moeders en baby’s in Ecuador kunnen helpen aan een goede start.

Zelf overmaken
Mocht je zelf geld willen overmaken dan kan dit op rekeningnummer:
NL91 INGB 0000 003232
t.n.v. Compassion o.v.v. STMTEC.

Doneer nu
Doneer nu

Het streefbedrag dat we met elkaar willen ophalen is € 12.000,-

Kies een bedrag

Sara is één van de deelnemers van het nieuwe Moeder-en babyprogramma

"Toen mij zoon Leandro met 4 maanden geregistreerd werd voor het programma, was hij te licht voor zijn leeftijd. Dankzij de hulp die we kregen vanuit het Moeder- en babyprogramma is hij gelukkig aangekomen. Hij krijgt regelmatig medische checks en ik leer hoe ik goed voor hem kan zorgen. Hij is nu een stuk gezonder en sterker. Wat een opluchting!

Medewerkers bezoeken mij thuis en ik ga ook naar groepsmeetings. Ik heb daar nieuwe vrienschappen gesloten. Als moeders lachen we veel met elkaar en we leren dingen waar we de rest van ons leven wat aan hebben. Ik leer bijvoorbeeld hoe ik Leandro kan stimuleren in zijn ontwikkeling. Daarnaast leer ik veel over God en de Bijbel. Mijn leven is echt veranderd doordat we in het programma werden opgenomen."