Compassion Nederland en UK organiseren een reis naar Colombia. We zijn te gast op de projecten, bezoeken mensen thuis en steken de handen uit de mouwen. We duiken diep de armoede in en maken kennis met de natuur van dit land (lees meer over het reisprogamma). Is jouw Engels niet zo goed? Geen probleem, er is tijdens de reis Nederlandse reisleiding aanwezig en een deel van de groep is Nederlands.

Heb jij een sponsorkind in Colombia? Dan is deze reis een prachtige kans om hem of haar te ontmoeten! Tijdens deze reis is daar een aparte dag voor gereserveerd. Heb jij geen sponsorkind in Colombia? Ook dan ben je van harte welkom om mee te gaan.

Vraag jij je af of het veilig is om naar Colombia af te reizen? Marjan Horst (reisleider) en Leonardo Palacios Correa (specialist tours en reizen voor Compassion in Colombia) leggen in dit artikel uit waarom deze reis veilig is.

Meer informatie over de reis

Data en kosten

Data: 20 februari - 1 maart 2019
Prijs: op aanvraag (afhankelijk van actuele ticketprijs)
Te betalen voorschot: € 300,-

Voor de ontmoeting met jouw sponsorkind worden extra kosten in rekening gebracht om in reis- en verblijfkosten te voorzien. Dit kan variëren van € 200,- tot € 500,-

Wat kun je tijdens de reis verwachten?

 • Bezoek aan projecten met sponsorkinderen.
 • Op bezoek bij gezinnen thuis.
 • Moeders en baby’s ontmoeten in moeder- en baby-programma.
 • Bezoek aan Compassion-kantoor.
 • Bijwonen van een projectdag. We zien de kinderen in actie!
 • Fundag met eigen sponsorkinderen in Colombia in een waterpark.
 • Tijd voor God en elkaar o.l.v. een meereizende spreker.
 • Aan de slag op het project waar we geld voor ingezameld hebben.
 • Kennismaking met de cultuur en natuur van het land.
 • Bezoek aan het strand.
 • Bezoek aan de stad en omgeving van Cartagena.
 • Overnachtingen in een 3-sterren hotel.
 • Ontbijt, lunch en diner voor alle dagen.
 • Rondreis per comfortabele bus.
 • Nederlandssprekende reisleiding gedurende alle dagen.
 • Drinkwater tijdens reis.
 • Economy Class-vluchten op heen- en terugreis.
 • Reisprogramma.

Voorlopig reisschema

Het exacte schema van dag tot dag houd je nog van ons tegoed. We kunnen je wel vast zeggen dat we vliegen naar Cartagena, waar we ook zullen verblijven. Cartagena ligt aan de Caribische zee.

Naast de projecten en gezinnen die we bezoeken, is er ook tijd voor ontspanning. We zullen zeker een keer naar het strand gaan! Cartagena is een oude stad in een mooie omgeving. Hier zullen we tijdens onze reis e.e.a. van gaan zien.

Je kunt je nu opgeven voor de reis, wij werken er ondertussen samen met onze collega's van Colombia en de UK* aan om het programma van dag tot dag te finetunen.

*Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Compassion UK. Een deel van de groep zal dus Engels zijn. Er gaat een Nederlands sprekende reisleider mee, dus als je Engels niet optimaal is, hoeft dat geen belemmering te zijn.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik me heb aangemeld?
Zodra wij het voorschot van € 300,- hebben ontvangen, sturen wij je een bevestigingsbrief met alle nodige informatie toe.

Welke inentingen heb ik nodig?

Voor deze landen worden verschillende vaccinaties aanbevolen. In sommige gebieden komt malaria voor. Op www.lcr.nl of www.gezondopreis.nl vind je meer informatie over vaccinaties en preventieve maatregelen. Neem voor een concreet en up-to-date advies altijd zelf contact op met de GGD.

Wat voor kleding moet ik meenemen?

Overdag wordt aangeraden een lange broek of rok/jurk tot over de knieën te dragen. Na zonsondergang is een lange broek aan te bevelen in verband met muggen. Neem ook een warme trui of jas mee voor de vroege ochtenden en de koelere avonden. Daarnaast zijn makkelijk zittende gympen of sportschoenen aan te bevelen.

De zon kan zeer krachtig zijn en is het verstandig een hoed of pet mee te nemen, evenals een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor en een zonnebril.

Heb ik een paspoort nodig?

Ja, een Nederlandse ID-kaart is niet geschikt. Je paspoort moet minstens tot zes maanden na vertrek uit Colombia geldig zijn.

Heb ik een visum nodig?

Nee, voor Colombia heb je geen visum nodig.

In wat voor hotels verblijven we?
We verblijven in hotels die zijn gevestigd in een veilige omgeving. Deze hotels hebben een goed restaurant, internet-mogelijkheden en gelegenheid om kleding te wassen.

Reizen we naar een veilig gebied in Colombia?
We bezoeken alleen gebieden waar het rustig is. Onze lokale begeleiders kennen de lokale situatie goed en weten waar we veilig kunnen verblijven en reizen. Extra alertheid blijft geboden. Hierin worden we goed begeleid door de Nederlandse en lokale reisleiding.

Wat voor eten kan ik verwachten?
In de restaurants waar wij eten zullen de maaltijden voornamelijk in buffetvorm zijn. Zo heb je vaak de keuze om een meer bekende maaltijd te eten. Wij zullen proberen speciale diëten/wensen te realiseren. Je kunt dit aangeven op het formulier dat je ontvangt na je aanmelding. Soms zullen we een gezamenlijke maaltijd hebben met de kinderen op het project.

Waar ontmoet ik mijn sponsorkind?
Je sponsorkind ontmoet je tijdens de fundag, wanneer alle kinderen met hun begeleider naar een centrale plek komen. Gezien de grootte van het land is het logistiek niet mogelijk om je sponsorkind in zijn/haar eigen omgeving te ontmoeten.

Ik sponsor geen kind in Colombia. Kan ik mee met deze reis?

Jazeker! Tijdens deze reis willen we je een ervaring geven, een verdieping op het gebied van armoede en gerechtigheid. Er zal een spreker meegaan die ons dagelijks helpt om door Gods ogen te kijken naar wat we meemaken. Ook als je geen sponsorkind hier hebt, zul je de reis van je leven maken en de ontmoetingen met de kinderen in de projecten zullen net zo waardevol zijn.

Wat zijn de extra kosten voor een eenpersoonskamer?

De prijzen van de accommodaties waar we verblijven zijn gebaseerd op een 2-persoonskamer. Als je de voorkeur geeft aan een 1-persoonskamer, betaal je hiervoor € 400,- extra over de hele reis. Als vanaf zes weken voor vertrek blijkt, dat indeling op een tweepersoonskamer niet mogelijk is, dan wordt alsnog een toeslag in rekening gebracht voor het gebruik van een 1-persoonskamer. Mocht je een slaapstoornis hebben, snurken of andere slaapgerelateerde problemen hebben, dan adviseert Compassion je om een 1-persoonskamer te nemen. Dit om eventuele ongemakken voor andere deelnemers te voorkomen.

Wat is het voorschot dat ik moet betalen en wat zijn de betalingsvoorwaarden?
Het voorschot voor deze reis bedraagt € 300,- p.p. dit bedrag kun je bij de aanmelding via Ideal betalen. Voor de rest van de reissom ontvang je t.z.t. een factuur van ons.

Wat zijn de kosten voor de ontmoeting met mijn sponsorkind?

De kosten voor de ontmoeting met je sponsorkind zijn minimaal € 200,- en maximaal € 500,- per kind. Dit is o.a. afhankelijk van de afstand die je sponsorkind en begeleider moeten afleggen. Bij deze kosten is het volgende inbegrepen: de kosten van een vlucht of ander vervoer, eten, drinken en overnachting van je sponsorkind en begeleider, activiteiten gedurende de sponsordag, kosten vertaler en eten en drinken gedurende de dag. Specifieke kosten voor jouw sponsorkind kun je per e-mail of telefonisch opvragen.

Moet ik een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?

Compassion adviseert in alle gevallen zowel een annulering- als reisverzekering af te sluiten bij het aangaan van een (reis)overeenkomst. Compassion is niet aansprakelijk voor het niet afsluiten van een dergelijke verzekering.

Compassion heeft in het geval van overmacht het recht de reis te annuleren zonder aansprakelijk gesteld te kunnen worden voor enige schade. Van overmacht is sprake als zich abnormale en onvoorziene omstandigheden voordoen die onafhankelijk zijn van de wil van degene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen, ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet kunnen worden vermeden. Hieronder verstaan we: oorlog, natuurrampen, politieke onrust, algemene schaarste, stakingen of soortgelijke situaties.

Wat zijn de kosten voor het annuleren van mijn reservering op de Compassion-reis?

Als je de reis annuleert, houd dan rekening met het volgende:

 • Het voorschot van € 300,- wordt niet door Compassion terugbetaald.
 • Je betaalt 50 procent bij een annulering van 59-31 dagen voor de Compassion-reis.
 • Je betaalt 100 procent bij een annulering van 30-0 dagen voor de Compassion-reis.

Voor meer informatie verwijzen wij je naar de algemene voorwaarden.Wat betekent het om op een wachtlijst geplaatst te worden?Sommige mensen willen zich toch aanmelden als een reis vol zit. In dit geval word je op een wachtlijst geplaatst en wanneer er een plek vrijkomt, word je hiervan op de hoogte gebracht.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Binnen Compassion vinden we het belangrijk dat kinderen beschermd worden. We vragen daarom van alle deelnemers aan Compassion-reizen een Verklaring Omtrent Gedrag.

Om de VOG aan te vragen, hebben wij je naam, geboortedatum en e-mailadres nodig (die krijgen we via het aanmeldformulier).

Nadat wij je aanmeldformulier hebben ontvangen, sturen wij jou een digitaal aanvraagformulier waarmee jij je VOG kan aanvragen. Deze kun je met je DigID en een iDeal-betaling zelf afhandelen.

Je VOG kost € 33,85 en is bij ons vier jaar geldig.

Algemene voorwaarden & contact

Je kunt hier de algemene voorwaarden voor deze reis downloaden.

Wil je meer informatie of liever iemand spreken over deze reis? Je kunt altijd mailen of bellen. Mail naar field-experience@compassion.nl of bel (tijdens kantooruren) naar 055-599 44 22.

Een fijne plek voor kinderen in Colombia

In Cartagena, in het Noorden van Colombia, is onlangs een nieuw Compassion-project geopend. Dat is goed nieuws voor kinderen en hun gezinnen die daar in armoede leven! Omdat het project nog maar net draait, is de opbouw van het project nog in ontwikkeling.

Tijdens de reis in februari, gaan we bij dit project op bezoek en steken we de handen uit de mouwen bij de aanleg van een speeltuin. Vooraf zamelen we hier geld voor in, zodat we ook in de juiste middelen kunnen voorzien.