Reis je zelf af naar het land van je sponsorkind en wil je hem of haar daar ontmoeten? Geweldig! Een bezoek aan je sponsorkind of een Compassion-project is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. We willen je dan ook graag helpen om van je ontmoeting een succes te maken. Lees hieronder hoe je het bezoek kunt aanvragen.

 

Hoe werkt het?

Algemene informatie

Let op: Het is belangrijk dat wij minimaal 6 weken voor je vertrek de onderstaande documenten hebben ontvangen. Bezoek aan een sponsorkind of een Compassion-project duurt één dag (ongeveer 6 uurtjes).

Op zaterdag, zondag of speciale lokale feestdagen of in vakanties plannen wij geen bezoeken. De reden hiervoor is dat wij onze veldmedewerkers de mogelijkheid geven deze dagen met hun eigen familie door te brengen. Wil je hier rekening mee houden met je aanvraag?

De lokale Compassion-medewerkers willen je graag helpen bij het organiseren van een onvergetelijke ervaring met je sponsorkind. Wij kunnen de beste locatie en activiteiten aanbevelen voor je bezoek, waarbij we uiteraard rekening houden met jouw voorkeur. De meeste bezoeken gaan als volgt:

 • Rondleiding op het project
 • Bezoek aan het huis van je sponsorkind
 • Gezamelijke maaltijd
 • Leuk uitje naar een lokale attractie (zoals een park of dierentuin)

Nadat wij je aanvraag hebben ontvangen, nemen wij contact op met onze collega's in het land waar je sponsorkind woont. Ongeveer twee weken later ontvang jij van ons de informatie over het bezoek. Je krijgt dan een document met informatie en praktische tips met daarbij de contactgegevens van onze collega's in het land dat je gaat bezoeken.

Kosten

Om een bezoek aan je sponsorkind te regelen, worden er kosten gemaakt door ons kantoor ter plaatse. Eventuele vervoerskosten naar het project, lunchkosten en eventueel reis- en verblijfskosten van de persoon die jou namens Compassion begeleidt. Deze kosten zijn voor rekening van de sponsor. Over het algemeen vallen de kosten mee, maar deze zijn sterk afhankelijk van de locatie van het project van het sponsorkind.
De meeste kosten kunt je direct ter plaatse betalen.

Mogelijke kosten zijn:

 • Vervoerskosten voor de rit van en naar het Compassion project en / of het huis van je sponsorkind;
 • Vervoerskosten voor de Compassion-medewerker;
 • Accommodatie voor jou en / of de Compassion-medewerker, indien een overnachting nodig is;
 • Lunch voor jou, je sponsorkind, de Compassion-medewerker en evt. vergezellende gezinsleden in een goedkoop restaurant.

 

 

Beleid kinderen beschermen

Binnen Compassion vinden we het belangrijk dat kinderen beschermd worden. Wij vragen je daarom om onderstaande informatie met de genoemde downloads te lezen.

 • Lees het boekje 'kinderen beschermen'
 • Lees de regels en richtlijnen voor bezoeken en vul de verklaring voor de bescherming van kinderen in. De ingevulde verklaring kun je sturen naar field-experience@compassion.nl
 • Nadat wij je aanmeldformulier hebben ontvangen, sturen wij je het digitale aanvraagformulier toe waarmee je de VOG aan kunt vragen bij je gemeente.
  Wij kunnen dit formulier digitaal aanvragen, onder de volgende voorwaarden:
  • Je beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord voor DigiD
  • Je beschikt over een internetverbinding en een e-mailadres
  • Je beschikt over een betaalrekening bij een bank die is aangesloten bij iDeal

Veel gestelde vragen

Bekijk hier de meest gestelde vragen over het bezoeken van je sponsorkind tijdens je eigen reis.Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie over het bezoeken van je sponsorkind tijdens je eigen reis? Wij helpen je graag verder! Mail naar field-experience@compassion.nl of bel 055 599 44 22.

Actiepunten

 1. Vul het aanvraagformulier in

 2. Maak € 30 administratiekosten over (per land waarin je een sponsorkind bezoekt)
  (dit kan na het invullen van het aanvraagformulier)

 3. Lees het beleid 'Kinderen beschermen' links op deze pagina