Allebei een extraatje
Paul Nap ontving zijn vakantiegeld en maakte daarvan een extraatje over naar zijn sponsorkind Samuel. "Wij iets extra's, Samuel iets extra's. Dat denken wij als we bijvoorbeeld ons vakantiegeld of eindejaarsuitkering krijgen," vertelt Paul.
Hij had geen idee dat dit zou resulteren in een klein restaurantje in Ghana met zijn naam op de gevel!

Te weinig inkomen
Samuel komt uit een groot gezin. Met zijn ouders, grootmoeder en zeven broers en zussen, woont hij in een veel te klein huis. Vader Emmanuel werkt als landarbeider waar hij maar een paar maanden per jaar geld mee verdient. Moeder Gladys bereidt en verkoopt 'Kenkey', een lokaal gerecht.

Om deze gerechten te maken, had Gladys geld geleend voor ingrediënten. Hierdoor zat zij vast aan schulden en verdiende niet voldoende om winst te maken.

Gift van sponsor
Wat een heerlijk nieuws kregen zij, toen ze hoorden dat de sponsor van Samuel een familiegift had gegeven. De projectmedewerkers overlegden met het gezin wat de beste besteding van het geld was en samen besloten ze de schulden af te lossen en een voorraad ingrediënten te kopen.

Vernoemd naar de sponsor
Hierdoor kon Gladys verder met het verkopen van haar gerecht. En dat gaat zo goed, dat ze nu winst maakt. Ze verkoopt de Kenkey niet meer langs de straten maar heeft zelfs een plek gebouwd waar mensen kunnen komen eten. Uit dankbaarheid heeft ze haar 'restaurantje' vernoemd naar de sponsor. 

Paul Nap: "Ik word erg blij als ik dan hoor dat een gift van € 100 hen zo geholpen heeft. Zo'n verhaal is voor mij meer waard dan een dagje uit."

Ook een extraatje geven?

Een familiegift geven kan al vanaf € 50.
Jouw gift wordt altijd besteed in goed overleg tussen de projectmedewerkers en de ouders van je sponsorkind.


Familiegift

Geef het gezin van jouw sponsorkind ook een extraatje. Dit verbetert de leefomstandigheden van jouw sponsorkind! Jouw gift wordt altijd besteed in goed overleg tussen de projectmedewerkers en de ouders van je sponsorkind.