Zelf maken: Samosa


Jona maakt samosa, net als zijn sponsorvriendje Nirob uit Bangladesh

Samosa maken met Jona en Nirob

Jona gaat samosa's maken. Een snack die zijn sponsorvriendje Nirob uit Bangladesh vaak eet.

Deel deze video via:

Nu kun jij ze ook maken!

Dit heb je nodig:

  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 cm verse gember, fijngesneden (je mag ook gemberpoeder gebruiken)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel rode peper, fijngesneden (als je niet van pittig houdt moet je dit weglaten)
  • 1 eetlepel garam masala (kun je krijgen bij de toko)
  • 1 theelepel kurkuma (kun je krijgen bij de toko)
  • 2 grote aardappels, gekookt en in kleine blokjes
  • 3 eetlepels doperwten (diepvries)
  • 1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
  • 10 vellen bladerdeeg

Zo maak je het:

Stap 1: Fruit de komijnzaadjes en voeg gember en knoflook toe. Bak alles twee minuten.

Stap 2: Roer de peper, garam massala en kurkuma erdoor. Bak dit nog 1 minuut door.

Stap 3: Schep de blokjes aardappel en doperwten erdoor. Breng het op smaak met zout, peper en koriander. Bak nog 2 minuten door en haal de pan van het vuur.

Stap 4: Halveer de velletjes bladerdeeg schuin.

Stap 5: Vouw het deeg dubbel zodat er een kleine driehoek ontstaat. Maak één zijkant dicht door met een vork op het deeg te drukken.

Stap 6: Vul het bladerdeeg met het aardappelmengsel en sluit ook de andere kant van de samosa af met een vork.

Stap 7: Frituur de samosa in 5 minuten goudbruin. Of bak hem in de oven. Dat is gezonder!



Smul met je vrienden van deze heerlijke snack. Het is nog lekkerder met een dip van yoghurt met geraspte komkommer en koriander of mangochutney!

Compassion Nederland maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten