Ben je mee geweest met de reis naar de Filipijnen?
Vul dan hier de enquête in
.
Bedankt voor je moeite!

Deze reis verandert je leven!
Tijdens deze bijzondere reis ontdek je de Filipijnen op een heel bijzondere manier. Compassion laat je namelijk  kennismaken met armoede, zoals je dat als 'gewone reiziger' nooit zou kunnen ervaren: je ziet, ruikt en proeft armoede. En bovenal: je ontmoet mensen die leven onder de barre omstandigheden van deze gebroken wereld.

Onrecht door Gods ogen
De Filipijnen staan bekend om grote problemen als:
kinderarbeid, prostitutie, mensenhandel, honger en natuurgeweld. Terwijl er zoveel nood is in dit prachtige land, is God heel sterk aanwezig en biedt Hij iedere dag opnieuw hoop. Tijdens de reis zul je ervaren hoe God zijn wereld niet los laat en ontmoet je mensen die zijn redding en zorg dagelijks aan den lijven ondervinden.

Compassion komt tot leven
Midden in de armoede vind je Compassion-projecten. Plekken van hoop, waar kinderen en hun ouders ervaren dat zij belangrijk zijn en hun leven waardevol is. Tijdens de reis bezoek je verschillende projecten, leer je meer over het werk van Compassion en welk verschil een Compassion-sponsor maakt in het leven van een kind. Je ontmoet kinderen, hun ouders en lokale Compassion-medewerkers. Je bezoekt niet alleen de projecten, maar je gaat ook op bezoek bij de mensen thuis.

'Tijdens mijn reis heb ik Gods hart voor mensen beter leren kennen.'
Jaël van Dijk

'Het is heel bijzonder om je sponsorkind te ontmoeten en met eigen ogen te zien wat armoede is.'
Marieke Kruijswijk Jansen

Prachtig land
De Filipijnen biedt zoveel moois en natuurlijk willen we je dat niet onthouden. Gaandeweg maak je kennis met de cultuur en natuur van deze mooie eilanden. Zo staan er bijvoorbeeld een bezoek aan een lokale markt en het Ocean Park in Manilla gepland en kun je snorkelen op prachtige plekken. Tijdens je reis verblijf je in een 3* hotel met een goede keuken en je reist per bus.

Ontmoeten
Sponsor jij een kind op de Filipijnen Dan kun je hem/haar tijdens deze reis ontmoeten tijdens een dag vol leuke activiteiten. Sponsor je (nog) geen kind hier? In de projecten die we gaan bezoeken wachten nog kinderen op een sponsor. Laat het ons weten en we zorgen dat jij het kind dat je gaat sponsoren, kunt ontmoeten!

Informatie:
Datum: 21 februari - 4 maart 2017
Kosten: € 1.895 (excl. kosten ontmoeting met je sponsorkind*)
Te betalen voorschot: € 300
*afhankelijk van de afstand die je sponsorkind en zijn/haar begeleider moeten reizen.
Min € 100 - max € 600)
 

Verschil maken
Compassion werkt altijd met lokale professionals en vrijwilligers, dus we gaan op reis vooral voor de ontmoeting, de verhalen en de bemoediging. Maar we willen als groep wel verschil gaan maken voor de kinderen in de projecten. Dat doen we door met elkaar vooraf fondsen te gaan werven.
Met dit geld helpen we mee aan de bouw van klaslokalen en toiletten voor kinderen in de projecten. Tijdens de reis steken we ook echt de handen uit de mouwen om dit te realiseren.


Peter Kos (51) is voorganger van Baptistengemeente ‘de Rank’ in Utrecht en getrouwd met Tjitske. Ze hebben 4 kinderen. Hij maakte verschillende reizen naar landen waar hij geconfronteerd werd met armoede en onrecht. Tegelijkertijd zag hij juist op die plekken ook de schoonheid en kracht van Gods Koninkrijk. Hij reist met ons mee naar de Filipijnen.

Peter: "Het is een ongemakkelijk voorrecht kinderen die in armoede leven te ontmoeten. Het is ongemakkelijk, omdat je bepaald wordt bij het schrille contrast van de werelden waarin jij en zij leven. Het is een voorrecht omdat je heel veel van hen kunt ontvangen en leren. Daarnaast is het geweldig om daadwerkelijk iets van Jezus’ liefde te kunnen doorgeven en te merken dat je verschil kunt maken. Het zou zomaar een levensveranderende reis kunnen worden… "

Reisinformatie

Inhoud van de reis

Tijdens deze 12-daagse reis kun je o.a. het volgende verwachten:

 • Bezoek projecten met sponsorkinderen
 • Kennismaken met moeders en baby’s in Child Survival Programma
 • Bezoek aan Compassion-kantoor
 • Bijwonen van een projectdag. We zien de kinderen in actie!
 • Praktische huisbezoeken bij gezinnen
 • Bijwonen lokale kerkdienst
 • Ontmoeting met eigen sponsorkind tijdens speciale dag
 • Tijd voor God en elkaar o.l.v. Jirska Alberts
 • Kennismaking met cultuur en land
 • Bezoek aan lokale markt
 • Bezoek aan Ocean Park in Manilla
 • Economy Class vlucht Amsterdam – Cebu & Manilla - Amsterdam
 • Binnenlandse vlucht Cebu - Manilla
 • Overnachtingen in een 3* hotel
 • Ontbijt, lunch en diner voor alle dagen
 • Rondreis per comfortabele bus
 • Nederlandssprekende reisleiding gedurende alle dagen
 • Drinkwater tijdens onze week op de Filipijnen
 • Reisgids

Voorlopig reisschema

Dag 1: Vliegen naar de Filipijnen!
 Ons avontuur begint!
Vandaag vertrekken we naar de Filipijnen.Dag 2: Eerste kennismaking met de Filipijnen


In de middag landen we op de vluchthaven van Cebu, het grootste eiland van de gelijknamig provincie. De provincie bestaat uit totaal 168 eilanden. Het eiland Cebu is in het bezit van de oudste stad van de Filipijnen en wordt omgeven door witte stranden en prachtige koraalriffen. Het is dus niet verwonderlijk dat veel reizigers dit prachtige eiland bezoeken. Op de luchthaven worden we opgewacht door onze lokale Compassion-medewerkers die ons naar het hotel brengen. Er is tijd om je wat op te frissen en te rusten. Daarna hebben we een informatie bijeenkomst en Bijbelstudie.


Dag 3: Eerste ontmoeting met de lokale bevolking

Vandaag bezoeken we ons eerste Compassion-project en maken we kennis met de projectmedewerkers. Zij vertellen over de uitdagingen en problemen waar zij dagelijks mee te maken hebben. Hoe ziet bijvoorbeeld het leven eruit van een moeder met zuigeling in extreme armoede? Wat betekent het om te leven op een vuilnisbelt? Natuurlijk hoor je over de specifieke hulp die Compassion biedt aan deze moeders, maar we willen je ook echt meteen meenemen in het leven van deze prachtige mensen. Om die reden bezoeken we in de middag een aantal gezinnen in hun thuissituatie. Dag 4: Je sponsorkind ontmoeten en even ontspannen

Een aantal reisgenoten zijn sponsor van een Compassion-sponsorkind. Vandaag zullen een aantal van hen hun sponsorkind ontmoeten. Deze ontmoetingen zijn vaak erg indrukwekkend. Na jaren van brieven schrijven en bidden voor elkaar is daar die eerste ontmoeting. Of: je kent elkaar nog niet zo lang, maar begint je contact met het zien van elkaar. We willen de kinderen een onvergetelijke dag bezorgen en gaan daarom naar een resort met prive strand. Een leuke plek om te ontspannen, ook als je geen sponsorkind ontmoet.
In de middag is er tijd om de lokale supermarkt te ontdekken, een super leuke ervaring voor wie van andere culturen houdt.Dag 5: Dieper de armoede in

Vandaag leren we wat kinderen in armoede moeten leren om de cirkel van armoede te doorbreken. We volgen de lessen en het programma dat hen door Compassion wordt aangeboden. Gaandeweg de ochtend zoomen we in op de problematiek, maar ook op de dromen en mogelijkheden van deze prachtige kinderen. Armoede zegt: ‘Jij bent niets waard’. Als gasten en als Compassion mogen we zeggen: ‘Ik zie jou en jij bent bijzonder.’ De kinderen vinden het ontzettend bemoedigend dat onbekende mensen hen komen bezoeken. Tijdens de middag bezoeken we opnieuw een aantal gezinnen. Als we mensen bezoeken dan brengen wij hen altijd een mooi hulppakket en we bidden voor hen. Vaak zijn deze ontmoetingen voor alle partijen heel emotioneel.Dag 6: Een rustdag

Aangezien het zondag is bezoeken we een lokale gemeente en maken we kennis met een stukje Huisgezin van God op de Filipijnen. Het is altijd weer bijzonder om als broeders en zusters bij elkaar te zijn. Kerkmuren en landsgrenzen verdwijnen en God wordt zichtbaar.
In de middag ontdekken we het strand en de zee. We nemen de boot, rusten uit en beseffen dat God deze gebroken wereld in Zijn liefdevolle handen heeft.Dag 7: Bemoediging zijn

Tijdens de reis zullen we ontdekken dat de kerk in armoede rijk is en ons heel veel te leren heeft. Tegelijkertijd willen wij ook uitdelen van wat wij hebben ontvangen en een bemoediging zijn voor de mensen die we ontmoeten. Dat betekent dat wij met hen spreken en met elkaar bidden, maar ook dat we gedurende een dag de handen uit de mouwen steken en praktische hulp willen bieden.Dag 8: Van Cebu naar Manilla

Vandaag vliegen we naar Manila, de hoofdstad van de Filipijnen en een van de dichtstbevolkte steden van de wereld. Een stad met een enorm aantal mensen die moeten leven in extreme armoede en waar prostitutie en drugshandel aan de orde van de dag zijn. In de avond ontmoeten we een aantal jongeren die onder deze omstandigheden opgroeiden. Inmiddels volgen zij met hulp van Compassion een vervolgopleiding en dat zal hun leven voorgoed veranderen.Dag 9: Kennismaking Manila en prostitutie

Dit wordt een intensieve dag. We bezoeken een Compassion-project en maken kennis met de ‘stadse’ armoede. Een heel verschil met armoede op het platte land. We bezoeken een aantal mensen thuis, horen hun levensverhalen en willen hen bemoedigen. In de middag maken we kennis met voormalig Compassion-sponsorkind Michelle Tolentino. Zij zet zich al jaren in voor de  prostituees van Manila. Het is heel bijzonder hoe Michele, geboren en getogen in extreme armoede, nu zelf zo’n verschil maakt in deze stad. Van haar horen we de feiten, de verhalen, maar ook wat God doet in deze gebrokenheid.Dag 10: Ontspanning en ontmoeting sponsorkinderen

Vandaag is er tijd voor ontspanning. We hebben veel beleefd en veel verhalen gehoord, tijd om dit ook even te laten bezinken. De reizigers met een sponsorkind in de omgeving van Manila ontmoeten vandaag hun sponsorkind. We gaan met elkaar een mooie dag beleven in het Manila Ocean Park. Dag 11: Compassion-kantoor, souvenirs en vertrek

Aan het einde van de reis bezoeken we in de ochtend het Compassion-kantoor in Manila. We ontmoeten de Compassion, de Filipijnen en leven in extreme armoede kunnen nog gesteld worden. In de middag is er tijd om souvenirs te kopen. Aan het einde van de middag vertrekt onze nachtvlucht naar huis.Dag 12: aankomst Schiphol

In de ochtend landen we in Nederland! Waarschijnlijk met een heel dankbaar gevoel dat we in dit rijke land mogen leven en hopelijk met heel veel van Gods liefde voor kinderen in extreme armoede in ons hart.Er is voldoende tijd om onderweg of tijdens de inspiratiemomenten om je reisgenoten beter te leren kennen. Door de combinatie van ontmoeting, inspiratie, God, kerk, cultuur en natuur heeft deze Compassion-reis alles in zich om onvergetelijk te worden.

Voorwaarden

Je kunt hier de voorwaarden voor deze reis downloaden.

Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen

Binnen Compassion vinden we het belangrijk dat kinderen beschermd worden. We vragen daarom van alle deelnemers aan Compassion-reizen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wij kunnen dit formulier digitaal aanvragen, onder de volgende voorwaarden:

 • Je staat als ingezetene ingeschreven in de BRP van de gemeente waar je woont
 • Je beschikt over een burgerservicenummer
 • Je beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord voor DigiD
 • Je beschikt over een internetverbinding en een e-mailadres
 • Je beschikt over een betaalrekening bij een bank die is aangesloten bij iDEAL

Nadat wij je aanmeldformulier hebben ontvangen sturen wij je het digitale aanvraag formulier waarmee jij je VOG kan aanvragen toe.

Interesse of vragen?

Wil je meer weten over deze reis? Bekijk dan hier de veelgestelde vragen.
Wil je mee met deze bijzondere reis of heb je vragen? Mail dan naar field-experience@compassion.nl

Sponsor een kind op de Filipijnen


Compassion Nederland maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten