Waarom werken we in Thailand

Thailand wordt ook wel de ‘rijstkom van Azië’ genoemd, vanwege de vruchtbare gronden. Het land kent geen koloniaal verleden en maakte in de jaren tachtig zelfs economische groei door. Het is ook één van de Aziatische landen die goed toegankelijk is voor toeristen. Toch leven er in de schaduw van het succes nog miljoenen Thaise mensen in bittere armoede. En sekstoerisme is een gigantisch probleem.

Het verschil tussen arm en rijk is enorm in Thailand. De hoge wolkenkrabbers staan in schril contrast met de seksindustrie die jonge kinderen opslokt en mishandelt tot aan hun (vroege) dood. Daarnaast is armoede vooral te vinden bij de bergvolken van Thailand die grote sociale ongelijkheid kennen. De Thaise bevolking kijkt neer op deze, in hun ogen, primitieven. Daarnaast is, door de financiële crisis van 1997, het aantal straatkinderen en kindermishandeling sterk gestegen. Ook de illegale kinderarbeid is fors gestegen. 

Thailand

Nederland

Populatie

68,6 miljoen

17 miljoen

Levensverwachting

Mannen: 71
Vrouwen: 78

Mannen: 79
Vrouwen: 83

Kindersterfte onder 5 jaar

9 / 1.000

3,6 / 1.000

Aantal mensen met HIV/aids

440.000

23.000

Mensen met beschikking over gezuiverd drinkwater

97,8%

100%

Mensen met beschikking over behoorlijk sanitair

93%

97,7%

Analfabetisme

Mannen: 5,3% 
Vrouwen: 8,8%

Totaal: 1,5%

Mensen die van minder dan $1,90 per dag moeten leven

7,2%

 -


Wat doen we in Thailand

Sinds 1970 werkt Compassion in Thailand. Momenteel nemen er 58.769 kinderen deel aan projecten. Compassion heeft er 186 projecten. In 2007 is het Child Survival Programma gestart. Dit heeft ten doel om de meest kwetsbare (zwangere) moeders en baby’s te helpen om te overleven.

In Thailand is onderwijs gratis. De sponsorkinderen gaan dus naar een lokale school. Compassion zorgt ervoor dat alle kinderen ook daadwerkelijk naar school kunnen door hen te voorzien van verplichte schoolmaterialen zoals een schooluniform, boeken, transport naar school en overige schoolspullen.

Op de dagen dat de kinderen op het project zijn, krijgen ze een voedzame maaltijd zoals rijst, vlees en groente. Daarnaast krijgen jonge kinderen melk en ondervoede kinderen krijgen aanvullende maaltijden.

Verder kunnen de kinderen deelnemen aan activiteiten, zoals muziekles, sport, anti-drugsacties en hulpprojecten voor zieken en ouderen in de gemeenschap. Voor de ouders organiseert Compassion workshops waar zij allebei verschillende vaardigheden leren. Daarnaast worden ze uitgenodigd voor bijzondere vieringen zoals Vaderdag, Moederdag en familiekamp. De projectmedewerkers bezoeken alle ouders vier keer per jaar thuis. 

Compassion in Thailand in tijden van COVID-19
Wil je meer weten over hoe Compassion werkt in Thailand in tijden van COVID-19? Lees meer op de extra pagina. 

"Jij maakt een discipel! Door jouw bijdrage heeft het kind een veilige plek om naar toe te gaan."

- Sanya Ladaphongpattana, directeur Compassion Thailand

Lees hier de hele brief die Sanya Ladaphongpattana schreef aan sponsors van een kind in Thailand.

Sponsor een kind in Thailand