De situatie in Indonesië

In de hoofdstad van Indonesië, Jakarta, zijn de COVID-19 maatregelen versoepeld, omdat het aantal besmettingen is afgenomen. Indonesië heeft officieel bijna 14.146 doden gemeld door COVID-19, het hoogste dodental in Zuidoost-Azië. De Indonesische economie verkeert in een recessie en de economische activiteit wordt belemmerd door een recente piek in infecties. Scholen en grote openbare verzamelplaatsen blijven gesloten; openbaar vervoer en toegang tot essentiële diensten zijn echter algemeen beschikbaar. Sociale distancing en gezichtsmaskers zijn verplicht in openbare ruimtes.

Wat we nu doen in Indonesië

De Compassion-projecten blijven voorlopig gesloten, hoewel sommige zijn heropend voor administratieve doeleinden en om voorbereidingen te treffen op het moment dat de kinderen weer terugkeren. Sommige partnerkerken hebben een ruimte kunnen bieden aan tieners om WiFi en computers te gebruiken om zo virtueel te leren, terwijl ze op afstand blijven. Verder bieden de projecten handouts aan voor de schoolgaande kinderen en organiseren ze, in samenwerking met tieners, radio-uitzendingen en live-streams. Medewerkers houden verder online en via de telefoon contact met de sponsorkinderen en hun gezinnen. Wanneer het mogelijk is, worden er huisbezoeken afgelegd. Sinds het begin van de pandemie zijn er 771.376 voedselpakketten en 606.302 hygiënekits uitgedeeld en is medische ondersteuning geboden aan 52.052 personen. Gezondheidsspecialisten van Compassion bieden video's en flyers aan over ziektepreventie en hygiëne.

Update 23 november

De impact van COVID-19

 

Hoe gaat het...


... op de projecten?
Momenteel zijn alle Compassion-projecten in Indonesië gesloten. Medewerkers zijn bezig om online lessen te ontwikkelen. Verder blijven de medewerkers in nauw contact met de sponsorkinderen en als het mogelijk is bezoeken ze de kinderen thuis, met inachtneming van de richtlijnen. Inmiddels zijn er duizenden voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan kinderen en hun families.

... met de brieven?
Op dit moment lopen de meeste brieven vertraging op in de bezorging bij de kinderen in Indonesië. Zodra de kinderen weer naar het project kunnen, ontvangen ze de brieven die in de tussentijd zijn geschreven. Bemoedig je sponsorkind gerust met een mooie brief!

... met de giften?
Giften worden met een vertraging overgedragen aan de sponsorkinderen en hun families. Gezinnen besteden de gift aan datgene waar op dat moment het meest behoefte aan is, dit kan ook voedsel zijn, maar ook het betalen van de huur bijvoorbeeld.

Hoe kan ik helpen?


Bidden
Je kan de sponsorkinderen en hun families steunen door voor hen te bidden. 

Brief schrijven
Je kan een brief of kaart aan je sponsorkind schrijven en om hem/haar te bemoedigen. Dit kan via MyCompassion, je eigen Compassion-omgeving. 

Kind- of familiegift geven
Je kan je sponsorkind en zijn/haar familie ondersteunen door een kind- of familiegift te geven. In tijden van COVID betekent dit dat een kindgift wordt besteed aan het kopen van voedsel bijvoorbeeld. 

Zoek een sponsor voor een kind
Je kan een sponsor zoeken voor een kind door het profiel van het sponsorkind te delen op je eigen social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook vrienden en familie vragen om een kind te sponsoren. 

Sponsor een kind in Indonesië