Overstromingen in Peru, Colombia, Kenia, Dominicaanse Republiek, Brazilië en Sri Lanka


Een aantal landen waar we kinderen helpen, is de afgelopen tijd getroffen door overstromingen.

Brazilie
Ook Brazilië ondervind hevige regenval. In de Noord-oostelijke plaatsen Marraial en Catente zijn rivieren overstroomd en is veel overlast door modderstromen. Veel huizen zijn beschadigd. In dit gebied bevinden zich 2 Compassion-projecten. Van 41 sponsorkinderen zijn de huizen dusdanig beschadigd dat zij deze hebben moeten verlaten. Ze verblijven tijdelijk in een lokale sporthal. Vanuit het Compassion-project krijgen zij hulp in de vorm van matrassen, voedsel, kleding en hygiënepakketten.

Sri Lanka
Ook Sri Lanka heeft sinds 22 mei te kampen met zware regenvallen. Daardoor zijn sinds vrijdag 26 mei veel overstromingen in het land. Veel inwoners van Sri Lanka zijn hierdoor gewond geraakt of zelfs verdronken. 14 Compassion-projecten hebben in meer of mindere mate schade opgelopen waardoor ze beperkt de programma's aan de kinderen aan kunnen bieden.
416 Sponsorkinderen en hun families zijn getroffen door de overstromingen. Dit betreft, voor zover we tot nu toe bericht ontvangen hebben, alleen materiële schade aan de huizen van de gezinnen. Compassion-medewerkers helpen de gezinnen zoveel mogelijk met praktische hulp.

Kenia
Begin mei is in de kuststreek en het Noorden van Kenia veel regen gevallen. 141 gezinnen hebben hun huis moeten verlaten. Helaas is 1 sponsorkind verdronken. Een aantal van hen heeft onderdak bij familie gevonden, maar de meesten bivakkeren in omgebouwde scheepscontainers. Op dit moment wordt de hulp aan de gezinnen opgestart. De gezinnen krijgen krijgen voedselpakketten, dekens, kleding en andere noodzakelijke producten.

Colombia
Op 9 mei is de rivier Cauca overstroomd door hevige regenval. Deze rivier gaat van Noord naar Zuid door het land.
Twee Compassion-projecten bevinden zich in het gebied dat overstroomd is. De huizen van 94 sponsorkinderen zijn beschadigd. Medewerkers van Compassion bezoeken alle gezinnen thuis om de schade te inventariseren en waar nodig hulp te bieden. Vanuit de projecten in het getroffen gebied worden voedsel- en hygiënepakketten uitgedeeld.

Peru
Sinds februari kampt Peru met de gevolgen van grote overstromingen. De regenval is nu afgenomen tot wat normaal is voor deze tijd van het jaar, maar de gevolgen van de hevige regenval van de afgelopen maanden zijn nog groot. De hulp aan de kinderen en hun gezinnen is in volle gang.
64 Compassion-projecten hebben schade geleden
5.925 sponsorkinderen zijn direct of indirect getroffen door de overstromingen. Er is vooral veel schade aan huizen waardoor veel gezinnen tijdelijk of permanent geëvacueerd zijn.
Compassion biedt hulp door het vinden van een nieuw onderkomen of het repareren van de schade aan het huidige huis. Alle gezinnen krijgen voedsel en drinkwater, ook is aan 600 families nieuwe bedden/matrassen uitgedeeld.
Het gevaar op een uitbraak van knokkelkoorts is groot door het grote aantal muggen. Daarom zijn vanuit het Compassion rampenfonds ruim 2.000 muskietennetten, 2.000 hygiënekits en waterpompen verstrekt.

Dominicaanse Republiek
Sinds april valt er veel regen in de Dominicaanse Republiek. Drie Compassion-projecten zijn hierdoor beschadigd en zijn (gedeeltelijk) gesloten. Bij 172 kinderen zijn de huizen beschadigd. Een deel van hen heeft hun huis moeten verlaten. Zij krijgen zoveel mogelijk hulp van uit de projecten en de project-medewerkers.


Noodhulpfonds

Compassion is nauw betrokken bij sponsorkinderen en hun familie in een rampgebied omdat deze impact heeft op de ontwikkeling van getroffen kinderen. Die hulp bieden we direct of via een partnerorganisatie die lokaal humanitaire hulp biedt. Daarnaast helpt Compassion de lokale kerk en de families van sponsorkinderen om beter voorbereid te zijn op een ramp. Deze hulp bekostigen wij vanuit ons noodhulpfonds.

 

 

Geef een gift aan het noodhulpfonds

Beelden uit Peru:

 

Wanneer jouw sponsorkind ernstig getroffen is door één van deze situaties, nemen we altijd persoonlijk contact met je op.

Zodra meer informatie bekend is over deze overstromingen, vermelden we dat op deze pagina.

Bid je met ons mee voor de getroffen kinderen en gezinnen in deze situatie?