Overstromingen in Bangladesh


Update 16 oktober 2017
Met nog wat lichte regenval af en toe, is het dagelijkse leven in Bangladesh weer op gang gekomen. Kinderen gaan weer naar school en gezinnen keren langzaamaan terug naar hun huizen. Degenen van wie het huis vernield is, zijn bezig met herbouwen of wonen nog in een tijdelijke opvang. 
Het blijkt nu dat totaal 23 Compassion-projecten en 2.561 sponsorkinderen getroffen zijn door de overstromingen. Vanuit het internationale rampenfonds blijft hulp geboden worden aan de getroffen gezinnen. 

Update 12 september 2017
De gevolgen van de overstromingen worden steeds duidelijker en zijn erg groot. Veel boeren zijn hun oogst kwijtgeraakt en hebben niet de mogelijkheid om dit jaar hun activiteiten opnieuw op te starten. Het aantal sponsorkinderen dat getroffen is door de overstromingen is opgelopen tot 1.781.

 

Update 7 september 2017
Het waterpeil in Bangladesh zakt, maar nu wordt de echte schade pas zichtbaar en de kans op uitbraak van ziektes groter. Veel huizen zijn vernietigd en grote aantallen mensen wonen in opvangcentra. Omdat deze mensen alles kwijtgeraakt zijn, hebben zij niet de mogelijkheid om hun huis te herbouwen. Door de vernielingen zijn veel mensen hun werk kwijtgeraakt.

23 Compassion-project zijn gesloten of kunnen het programma maar beperkt aanbieden. 1.577 Sponsorkinderen zijn getroffen door de situatie, waarvan 8 kinderen ernstig gewond zijn geraakt en 1 ouder/verzorger overleden is.

Wanneer jouw sponsorkind ernstig getroffen is, nemen we altijd persoonlijk contact met je op.

Alle getroffen gezinnen hebben voedselpakketten ontvangen via Compassion-projecten en landelijke initiatieven.


28 augustus 2017
Zuid-Azië is getroffen door veel overstomingen als gevolg van de hevige moessonregens. Alleen al in Bangladesh zijn in de afgelopen twee weken 132 mensen omgekomen en duizenden mensen hebben hun huis achter moeten laten om te vluchten voor het natuurgeweld. Door de overstromingen zijn bijna alle gewassen vernietigd.

22 Compassion-projecten zijn geraakt waardoor ze gesloten zijn of het Compassion-programma maar gedeeltelijk aan kunnen bieden aan de kinderen. 

964 Sponsorkinderen en hun gezinnen zijn getroffen door de situatie. Gelukkig zijn er geen sponsorkinderen overleden door de overstromingen. Van 1 kind weten we dat de ouder/verzorger overleden is.

Wanneer jouw sponsorkind ernstig getroffen is, nemen we altijd persoonlijk contact met je op.

Veel kinderen en hun families verblijven bij familie of in opvangcentra. De hulp aan de kinderen komt op gang en de projecten bereiden zich voor om de gezinnen te voorzien van pakketten met droog voedsel (zoals rijst), olie en tabletten waarmee drinkwater gereinigd kan worden. 

Bid je met ons mee voor:

* Veiligheid en gezondheid voor de kinderen en hun gezinnen
* Kracht voor de projectmedewerkers die de gezinnen helpenNoodhulpfonds

Compassion is nauw betrokken bij sponsorkinderen en hun familie in een rampgebied omdat deze impact heeft op de ontwikkeling van getroffen kinderen. Die hulp bieden we direct of via een partnerorganisatie die lokaal humanitaire hulp biedt. Daarnaast helpt Compassion de lokale kerk en de families van sponsorkinderen om beter voorbereid te zijn op een ramp. Deze hulp bekostigen wij vanuit ons noodhulpfonds.

 

 

Geef een gift aan het noodhulpfonds