Micha Zondag 'De knop om' 15 oktober 2017


Op 15 oktober is het Micha Zondag. Op die dag staan kerken wereldwijd stil bij gerechtigheid. Het thema van dit jaar is ‘De knop om’, geïnspireerd op Psalm 24:1.

Compassion is betrokken bij de Micha Campagne en roept kerken van harte op om zondag 15 oktober mee te doen met de Micha Zondag. Voor kerken is er het kerkenpakket beschikbaar.

Lees meer over Micha Zondag en download het kerkenpakket >>

Jurrien ten Brinke, relatiemanager en spreker bij Compassion, is te boeken als spreker voor de Micha Zondag. Lees er meer over op de website van Micha Nederland >>

Over het thema
Als je God ontmoet als Heer van de Schepping dan gaat de knop om…We worden er ons van bewust dat ook klimaatverandering een onderwerp is waar we als christenen mee aan de slag moeten. Vanuit de gedachte dat God, de Schepper, de hele wereld in zijn hand houdt, maar wij wel onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Voor dat wat we doen met Gods schepping en met de gevolgen ervan voor onze naaste. Zonder dat we de suggestie wekken ‘het allemaal wel even op te lossen’. Maar wel in vertrouwen op Hem van wie de aarde is en alles wat daarop leeft.