Damdoorbraak in Solai, Kenia
Update 30 mei
De omvang van de schade is inmiddels in kaart gebracht. Eén Compassion-project biedt nog een aangepast programma aan de sponsorkinderen. Vier klaslokalen zijn ingestort en de speeltuin is compleet verwoest.
45 Sponsorkinderen en hun families zijn geraakt door de gevolgen van de damdoorbraak. In 42 gevallen gaat dit alleen om materiële schade. Vanuit het Compassion noodhulpfonds krijgen zij hulp om hun huis weer op te bouwen, spullen te vervangen en aanvullende hulp om hun leven weer op de rit te krijgen.

Update 16 mei

De 30 kinderen die sinds de damdoorbraak waren vermist, zijn gezond en wel gevonden. Dank aan onze grote God die voor hen zorgt. Wil je blijven bidden voor de gezondheid en veiligheid van de gezinnen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen?

14 mei 2018
Na weken van hevige regenval brak op 10 mei 2018 de Patel-dam in Solai, Kenia. De gouverneur van Nakuru zegt dat de verwoesting en het verlies van mensenlevens groot zijn. Het getroffen gebied ligt zo'n 150 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Nairobi. 

In Solai bevindt zich een Compassion-project dat zwaar getroffen is door de overstroming. Van de 338 geregistreerde sponsorkinderen zijn er op dit moment 308 terecht. Naar de overige 30 kinderen wordt gezocht met inspanningen van het Rode Kruis, de politie en het Keniaanse leger. Eén projectmedewerker is overleden, 27 kinderen en hun gezinnen zijn getroffen en verblijven in een naburig schoolgebouw. 

Wanneer jouw sponsorkind ernstig getroffen is, nemen we altijd persoonlijk contact met je op.

De hulp aan de kinderen is opgestart. Het Compassion-kantoor in Kenia en het project helpen de getroffen gezinnen met voedsel, matrassen, dekens, kleding en psychologische hulp.

Bid je met ons mee?

  • voor veiligheid en gezondheid voor de kinderen en hun gezinnen
  • voor kracht voor de projectmedewerkers die de gezinnen helpen

Noodhulpfonds
Compassion is nauw betrokken bij sponsorkinderen en hun familie in een rampgebied omdat deze impact heeft op de ontwikkeling van getroffen kinderen. Die hulp bieden we direct of via een partnerorganisatie die lokaal humanitaire hulp biedt. Daarnaast helpt Compassion de lokale kerk en de families van sponsorkinderen om beter voorbereid te zijn op een ramp. Deze hulp bekostigen wij vanuit ons noodhulpfonds.

Geef een gift aan het noodhulpfonds