Jouw uitdaging

In 2017 gaat er voor het eerst een Muskathlon naar Azië! Indonesië is een prachtig land, met duizenden eilanden en een bijzonder rijke historie. Een groot deel van de bevolking gaat er gebukt onder extreme armoede. Vooral de kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen daarvan. Voor hen lopen, fietsen en wandelen we deze Muskathlon! Tijdens de reis kom je in aanraking met extreme armoede, ontmoet je de gastvrije bevolking en bezoek je Compassion-projecten.


Kies jouw uitdaging:

Hardlopen: 21, 42 of 63 km

Wandelen: 63 km

Mountainbiken: 120 km 

én €10.000 werven voor het werk van Compassion.


Wie:
100 mannen en vrouwen
Wanneer: 7 t/m 16 oktober 2017Bereid je voor


Trainen

Een goede training is cruciaal om je Muskathlon goed en verantwoord te laten verlopen. Hieronder vind je handige tools waarmee je je lichaam kunt opbouwen:

 

 

Praktische reiszaken

Hier vind je allerlei praktische tips en informatie over de praktische reiszaken die je moet regelen. Kijk hier vast op tijd naar, zodat je je goed voorbereidt:

 

 

 

Veelgestelde vragen


Fondsenwerven

Kan ik meteen aan de slag?

Ja! Na aanmelding voor de Muskathlon maakt de 4e Musketier een persoonlijke wervingspagina voor je aan op www.muskathlon.nl. Op deze pagina kunnen jouw vrienden en familie een gift geven. Ook zijn er kinderen zichtbaar voor wie je een sponsor kunt zoeken.

Via e-mail ontvang je van de 4e Musketier je inloggegevens, zodat je kan zien wie je sponsort.  

Hoe kan ik het geld (laten) overmaken?

Dat kan op 2 manieren. Als iemand een gift geeft op jouw persoonlijke wervingspagina op www.muskathlon.nl, dan is de gift meteen te zien op je teller.

Je kunt ook machtigingsflyers aanvragen. Dat kan hier. Het is slim om deze machtigingsflyers te gebruiken als je bijvoorbeeld een dienst of evenement organiseert. De ingevulde machtigingsflyers moet je opsturen naar de 4e Musketier: Capitool 42, 7521 PL Enschede.

Het kan tot 3 weken duren voordat de bedragen zijn toegevoegd aan je teller.

Tellen kindsponsors ook mee binnen het wervingsdoel van €10.000?

Ja! Elke kindsponsor die jij werft telt voor €1.000 op je teller. Het is belangrijk dat degene die een kind gaat sponsoren je persoonlijke Muskathlon-code hierbij vermeldt. Zo weten wij dat dit kind voor jouw Muskathlon telt.

Kindsponsoring kost €33 per maand.

Hoe kan iemand een kind op mijn naam sponsoren?

Dat kan op 2 manieren: offline en online.

Offline: Je kunt op deze pagina fysieke informatiepakketjes van kinderen aanvragen. Voor deze kinderen kun je een sponsor zoeken. Gebruik je andere pakketjes, dan is het belangrijk dat jouw persoonlijke Muskathlon-code of Muskathlon+naam erop staat, zodat we weten dat het gesponsorde kind voor jouw Muskathlon telt.

Online: Op jouw persoonlijke wervingspagina op Muskathlon.nl staan de foto's van 2 kinderen. Gaat iemand een van deze 2 kinderen sponsoren via jouw pagina, dan krijgen wij automatisch door dat dit voor je Muskathlon telt. Gaat iemand rechtstreeks een kind sponsoren via compassion.nl, dan is het belangrijk dat hij/zij je persoonlijke Muskathlon-code of Muskathlon+naam vermeldt in het opmerkingenveld op de 3e pagina van het invulformulier.

Als iemand op jouw naam een kind sponsort, kan het 3 weken duren voordat het te zien is in het overzicht.

Hoe weet ik dat iemand op mijn naam een kind sponsort?

Als deelnemer heb je een persoonlijke wervingspagina op Muskathlon.nl. Wanneer je inlogt op deze website, met de gegevens die je via mail van de 4e Musketier hebt gekregen, vind je daar een overzicht van jouw sponsoringen. Hier staan zowel de geldbedragen als de gesponsorde kinderen.

Als iemand op jouw naam een kind sponsort, kan het 3 weken duren voordat het te zien is in het overzicht.

Waar vind ik materialen die ik kan gebruiken?

In de downloadsectie hierboven vind je alle materialen en tips die je kunt gebruiken in je fondswerving. Je kunt ze downloaden of de links gebruiken.

Je kunt ook materialen aanvragen die we naar je opsturen, zoals machtigingskaarten, brochures en magazines. Dat kan hier.

Reiszaken

Wat zijn de aankomst- en vertrekdata van mijn reis?

De exacte data vind je bovenaan deze pagina.

Hoe kan ik mijn fiets vervoeren?

Het is belangrijk dat je je fiets veilig en beschermd vervoert. In de downloadsectie hierboven vind je tips over materiaalgebruik en het vervoer ervan.

Hoe regel ik mijn visum en inentingen?

De 4e Musketier regelt jouw visum, nadat je je definitief hebt aangemeld voor de Muskathlon.
De inentingen moet je zelf regelen, in overleg met een instantie als de GGD of de TravelClinic.

In de downloadsectie hierboven vind je een document met visuminformatie en wat je aan inentingen kunt verwachten. Neem dat document goed door, maar laat altijd alles checken door een officiële instantie (want de situatie en regels veranderen soms).

Wat is het exacte reisprogramma?

Enkele weken voor je reis ontvang je van de 4e Musketier een boekje met het dagelijkse programma. Je bent meer dan een week op reis. In de dagen voordat je de Muskathlon gaat doen, bezoek je Compassion-projecten, kom je in aanraking met armoede, ontmoet je sponsorkinderen en hun gezinnen (huisbezoeken) en zien we een deel van het land. Zodra het exacte reisschema bekend is, plaatsen we dat op deze webpagina.

Is er medische behandeling tijdens de Muskathlon?

Ja, er is goede medische begeleiding tijdens de Muskathlon, zodat je verantwoord kunt sporten.

Trainen

Waar vind ik tips over verstandig trainen?

Je bereidt je voor op een zware, fysieke uitdaging. Daarom is het heel belangrijk dat je je trainingsschema goed opbouwt. Je vindt voorbeeldschema's hierboven, op deze webpagina.

Kan ik begeleiding bij het trainen krijgen?

Ja, dat kan. Op de informatie-avonden geven we je input, maar we hebben ook een aantal contactpersonen op een rij gezet, die je kunnen helpen. Je vindt deze in de downloadsectie hierboven.

Wat moet ik doen bij blessures?

Allereerst: neem blessures en pijntjes serieus. Als je te snel van start gaat of signalen van je lichaam negeert, loop je de kans op hardnekkige blessures waar je lang last van zult hebben. Neem bij blessures contact op met je huisarts, fysiotherapeut of een van de trainingcoaches.

Hoe weet ik wat voor uitrusting ik moet gebruiken?

In de downloadsectie hierboven vind je daar informatie over. We adviseren je om al zo vroeg mogelijk te trainen met de uitrusting die je ook tijdens de Muskathlon van plan bent te gebruiken. Op die manier kan je lichaam daar alvast aan wennen. Onderschat dat niet!

Compassion Nederland maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten