Vragen over het coronavirus en Compassion


Mijn sponsorkind

Kan ik nog brieven schrijven aan mijn sponsorkind?

Jazeker! Sterker nog: dit is misschien wel het moment om een extra brief te schrijven aan je sponsorkind. Het zou toch een zegen zijn als we juist in deze periode tijd investeren in het bemoedigen van onze sponsorkinderen. We moedigen je aan om je brief online te versturen. We hebben op dit moment minder mankracht op kantoor voor het verwerken van post en als je online schrijft, is je brief is ook veel sneller in het land van je sponsorkind.
Veel projecten zijn nu gesloten als voorzorgsmaatregel. De brieven kunnen dan niet aan de kinderen bezorgd worden. Zodra de projecten weer open gaan, krijgen de kinderen de brieven die voor ze klaar liggen. Ook de vertalers kunnen dan weer aan het werk en de brieven die op vertaling wachten direct weer gaan vertalen en klaarleggen voor de kinderen. Het is dus heel fijn als je een brief schrijft, dan krijgt je sponsorkind snel na het heropenen van het project jouw brief. 

Wat kan ik schrijven over corona naar mijn sponsorkind?

Misschien vraag je je af: wat kan ik schrijven over de situatie rondom corona? Zoals gezegd: we weten niet goed wanneer jouw brief je sponsorkind bereikt. Het zal ook per land en regio verschillen hoe jouw sponsorkind corona ervaart. Je kunt bijvoorbeeld vertellen: Op dit moment hebben we in NL last van het coronavirus (covid-19), daarom is iedereen veel thuis. Of: gaan de kinderen in Nederland niet naar school, maar werken ze thuis. We hopen en bidden dat zo min mogelijk mensen ziek worden. Schrijf ook gerust dat je aan je sponsorkind denkt en bidt dat hij/zij en zijn/haar familie gezond blijft.

Kan ik een gift geven aan (het gezin van) mijn sponsorkind

Het is mogelijk om een gift te geven. De verwerking van je gift duurt op het moment wel langer dan normaal omdat veel projecten al gesloten zijn als voorzorgsmaatregel.

Ontvang ik nog brieven van mijn sponsorkind?

Vooralsnog printen en versturen we de brieven als normaal. Mocht daar verandering in komen (bijvoorbeeld omdat de post niet meer verstuurd kan worden) dan zullen we dat hier vermelden. De brieven worden dan natuurlijk later alsnog verstuurd.
De projecten in de veldlanden zijn als voorzorgsmaatregel tijdelijk gesloten. Daarom zijn er ook geen briefschrijf momenten op het project. Het kan daarom wel een tijd duren voor je weer een brief ontvangt.

Kan ik de brief van mijn kind niet gewoon via e-mail ontvangen?

Nee, dan kan helaas nog niet. Maar binnen afzienbare tijd gelukkig wel. Nog even geduld. We houden je op de hoogte. Juist deze crisis is weer een bevestiging van de meerwaarde van deze investering en ontwikkeling.

Is mijn sponsorkind getroffen door het coronavirus?

Tot nu toe hebben we nog geen melding gekregen van kinderen die de diagnose COVID-19 hebben gekregen. Mocht het wellicht in de komende weken of maanden zo zijn dat jouw kind of het gezin van jouw sponsorkind getroffen is, dan kunnen we ook niet beloven dat we die informatie aan je kunnen doorgeven. Dat heeft onder andere te maken met de privacy van je sponsorkind. We zullen je op de website en in onze nieuwsbrief in grote lijnen op de hoogte houden. Ben je nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Dan kan dat hier.

Ik heb zelf een reis gepland waarin ik mijn sponsorkind zou opzoeken. Kan dat nog doorgaan?

Stuur even een berichtje naar field-experience@compassion.nl om jouw specifieke geval voor te leggen. Dit team zal je ook pro-actief op de hoogte houden. Mijn sponsorbijdrage

Door de coronacrisis is mijn financiële situatie veranderd. Wat moet ik doen?

Mocht je als gevolg van de coronacrisis in financiële problemen komen en je sponsoring willen opzeggen, neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee om een passende oplossing te vinden.

Moet ik mijn maandelijkse bijdrage blijven betalen als het project van mijn sponsorkind tijdelijk gesloten is?

Ja. Hoewel het project tijdelijk gesloten is voor groepsactiviteiten, wil dat niet zeggen dat alle projectactiviteiten en kosten zijn gestopt. In sommige gevallen brengen de medewerkers van onze kerkpartners huisbezoeken om het welzijn van de kinderen en hun families te controleren. Waar mogelijk leveren ze medische benodigdheden, hygiënekits, extra voedsel, water en andere middelen om te helpen in deze tijd van nationale crisis in hun land.

Hoe wordt mijn geld gebruikt als het project tijdelijk wordt gesloten?

Als het project tijdelijk gesloten is voor groepsactiviteiten, betekent dat niet dat alle projectactiviteiten zijn gestopt. Er worden nog steeds geld uitgegeven voor huisbezoeken, waar de medewerkers van onze kerkpartners het welzijn van kinderen en hun gezinnen kunnen controleren. In veel gevallen leveren ze mogelijk medische benodigdheden, hygiënekits, extra voedsel, water en andere middelen om te helpen in deze tijd van nationale crisis in hun land.Wat kan ik doen?

Wat kan ik doen?

Het allereerste en beste dat we kunnen doen is bidden. We weten ons weer meer dan ooit afhankelijk van onze Vader en realiseren ons dat we zowel in Nederland als in de landen waarin we werken ons werk in Jezus’ naam doen, en niet in eigen kracht. Wil je in het bijzonder bidden voor de meest kwetsbaren, waar ook ter wereld?

Kan ik een donatie doen voor hulp aan de sponsorkinderen

Dat kan natuurlijk altijd. Op het moment dat er uitbraken zijn in onze projecten zullen we het fonds Noodhulp aanspreken om hulp te bieden. Je kunt hieronder al je gift geven.
We inventariseren op dit moment hoe we concreet hulp kunnen bieden. Zodra we meer weten maken we de specifieke noden bekend en ondernemen we actie.

Compassion Nederland

Kan ik het kantoor van Compassion Nederland nog bereiken?

Jazeker. Technisch gezien is Compassion goed voorbereid op deze flexibele manier van werken. Nu de overheid ons heeft gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken en meerdere collega’s minder flexibel inzetbaar zijn omdat kinderen niet naar school kunnen, is onze reactietijd wel veranderd. Heeft jouw vraag niet direct een antwoord nodig, dan help je ons enorm door te mailen in plaats van te appen en te bellen. Normaal gesproken houden we vier dagen aan voor een antwoord, nu zou dat iets langer kunnen duren. Voor dringende vragen kun je ons goed bereiken tijdens kantooruren. Hier vind je onze contactgegevens.

Kan ik nog langskomen op het Compassion kantoor?

Er is altijd iemand aanwezig op ons kantoor, ook al hebben we de medewerkers gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Kom alleen langs op afspraak en als het echt nodig is. Als je het telefonisch afkunt, heeft dat op dit moment de voorkeur.

Gaan evementen die Compassion georganiseerd heeft nog door?

We volgen de regelgeving die de overheid gesteld heeft over evenementen. Tot 1 juni vinden er geen evenementen plaats.

Ik ga met een muskathlon mee, gaan die nog wel door?

Je wordt via 4M goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen die jouw Muskathlon betreffen. Wacht die communicatie even af.

Ik heb een spreker uitgenodigd via Compassion. Komt deze nog?

We volgen de regelgeving die de overheid gesteld heeft over evenementen. Tot 1 juni vinden er geen evenementen plaats.

 

 Compassion Internationaal

Hoe gaat Compassion internationaal om met het corona virus?

Onze belangrijkste prioriteit is om te voorkomen dat het virus de kinderen en andere kwetsbare mensen die wij dienen bereikt. Daarom stellen we alle reizen uit die niet per se noodzakelijk zijn zodat we het virus niet onverhoopt verspreiden.Situatie in de veldlanden

Blijven de projecten in de veldlanden open?

Op deze pagina vind je informatie over de situatie in de veldlanden.Geef een gift aan het noodfonds van Compassion

en help sponsorkinderen en hun families tijdens deze crisis

Ook op de Filipijnen adviseert de overheid mensen nu om thuis te blijven om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Net als 500 andere kinderen konden Macky en zijn zussen (zie foto) nog snel naar het Compassion-project om voedselpakketten en vitamines te halen.

Precy Torreon is directeur van een Compassion-project in Cebu, de Filipijnen. Zij vertelt: “We zijn dankbaar dat God voorziet. Tijdens deze crisis is het fijn dat we de gezinnen van de sponsorkinderen kunnen ondersteunen met voedsel en vitamines. Het is voor de sluiting van het project nog gelukt om 488 gezinnen van sponsorkinderen 6,5 kilo rijst te geven en om 529 kinderen vitamines te geven. We bidden voor jullie en vragen om gebed voor alle sponsorkinderen en hun gezinnen wereldwijd.”