Waarom aandacht voor hygiëne?


Dagelijks sterven 2100 kinderen aan diarree

Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging.

Hoe krijg je diarree? Dit is meestal het gevolg van:

  • Gebrek aan schoon drinkwater
  • Gebrek aan sanitaire voorzieningen
  • Weinig kennis over hygiëne

Ouders hebben meestal onvoldoende kennis om diarree te voorkomen, om het zieke kind te helpen en het leven van hun kind te redden. Met praktische hulp en begeleiding kan een heleboel leed voorkomen worden.

Fonds voor Medische Zorg

De opbrengst van de wc-week gaat naar het Fonds voor Medische Zorg van Compassion. Dit fonds gebruiken we om: toiletten te bouwen, zieke kinderen te helpen, te zorgen voor schoon drinkwater en het geven van voorlichting aan kinderen en ouders over het belang van goede hygiëne.

Andere hulp
Er zijn nog veel meer kosten die betaald worden vanuit dit fonds. We bieden tandheelkundige zorg en observeren de groei en ontwikkeling van sponsorkinderen. Ondervoeding is ook nog steeds aan de orde van de dag. Compassion verstrekt extra voeding aan ondervoede kinderen. Naast deze zorg, doet Compassion ook aan preventie en ontvangen alle kinderen inentingen. Compassion zet zich in om ziektes, zoals hersenvliesontsteking en tuberculose, te voorkomen bij de sponsorkinderen. Er zijn ook situaties die je niet kunt voorzien. Zoals een kind dat een arm breekt, zijn gehoor verliest of brandwonden oploopt. De ouders/verzorgers van het sponsorkind kunnen deze extra kosten vaak niet betalen. Voor veel ouders betekent dit dat het kind niet meer naar school kan of voor altijd een handicap heeft. Compassion vergoedt deze zorgkosten, zodat het kind een toekomst heeft en gered wordt uit armoede.

Compassion Nederland maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten