Hoe werkt de wc-week?


Hoe werkt het?

De gastles
Per klas geeft onze ‘hygiëneprofessor’ graag een gastles van 45 minuten. Een les vol vieze, maar ook te gekke weetjes over poep en plas. In overleg kan de les ook aan meerdere groepen tegelijk gegeven worden.  Wij voorzien u van alle materialen om gedurende de week in de klas en in de toiletten aandacht te geven aan de wc-week. Aan het einde van de week ontvangt de leerling, die de meeste wc-rollen heeft verkocht, de ‘Gouden plee-borstel’.

De kinderen in actie
In de gastles pimpen de kinderen wc-rollen met wikkels. Deze wc-rollen verkopen zij voor €2,- aan mensen in hun omgeving. Compassion levert vier rollen per kind en zoveel wikkels als u maar wilt. Aan de ouders/verzorgers en de kinderen de uitdaging om te gaan voor de winst: wie verkoopt de meeste wc-rollen en ontvangt de ‘Gouden plee-borstel’?

De opbrengst
Met de opbrengst van de actie helpt Compassion kinderen in armoede: we bouwen toiletten, helpen zieke kinderen, zorgen voor schoon drinkwater en geven voorlichting aan kinderen en ouders over het belang van goede hygiëne.

Joepie de Poepie komt naar jouw school!

Matthijs Vlaardingerbroek sluit de WC-week feestelijk af

Deel deze video via:

Voorstelling in de klas
Poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek: “Ik kom graag de wc-week feestelijk afsluiten met een voorstelling over diarree en het effect daarvan op kinderen in armoede. Ik vertel het verhaal van Milan.  Hij woont in een sloppenwijk in Brazilië en kan niet naar school omdat hij diarree heeft. Ook het Bijbelverhaal van Bartimeus komt aan bod. Zijn ogen gingen open. Dat gebeurt ook als je goede voorlichting krijgt over hygiëne: je ogen gaan open voor de gevaren van bijvoorbeeld vervuild drinkwater. Ook mijn buikspreekpoppen Joepie en Henkie spelen hun rol in de voorstelling.
Via proefjes en trucjes laat ik zie wat er in je lichaam gebeurt als je diarree hebt, welke rol virussen, bacteriën en parasieten hierin spelen en hoe wij kinderen kunnen helpen om dit probleem op te lossen! Natuurlijk valt er veel te lachen. Deze interactieve voorstelling is geschikt voor alle leerlingen van de basisschool. Kinderen mogen helpen en meedoen op het podium.”

Over Matthijs Vlaardingerbroek
Matthijs is een christelijke verhalenverteller, buikspreker en goochelaar. Hij speelt jaarlijks zo'n tweehonderd voorstellingen op zowel christelijke, katholieke en openbare basisscholen, in gezinsdiensten en in bedrijven, in vakantiebijbelweken, conferenties en op studiedagen.

Meer informatie & boeken
De wc-week biedt Compassion gratis aan. Matthijs Vlaardingerbroek speelt deze voorstelling tegen een gereduceerd tarief. Deze kosten zijn voor de school.
Voor meer informatie of het aanvragen van een wc-week kun je het aanvraagformulier invullen.

Poster voor op de wc-deur

De wikkels

Wikkel voor onderbouw
Wikkel voor middenbouw
Wikkel voor bovenbouw

Compassion Nederland maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten