Nodig een spreker uit voor je Muskathlon-evenement


Natuurlijk grijp je alle mogelijkheden aan om geld in te zamelen en sponsors te vinden. Misschien wel de beste manier om veel kinderen gesponsord te krijgen, is via een dienst in je kerk / gemeente in samenwerking met een spreker van Compassion.

Compassion-sprekers
Er zijn 40 sprekers die zich verbonden hebben met Compassion; Voorgangers, sprekers en artiesten die zich willen inzetten voor kinderen in armoede, wij noemen ze: Compassion-sprekers. Stuk voor stuk mensen met passie, sprekerskwaliteit en een bewogen hart voor kinderen in armoede. Zij hebben het werk van Compassion met eigen ogen gezien en zijn persoonlijk gemotiveerd om mensen aan te moedigen betrokken te raken bij de missie van Compassion. Ze verzorgen graag een spreekbeurt in jouw kerk, tijdens een concert, of een ander evenement voor jouw Muskathlon.

Hoe werkt het?
Eigenlijk heel eenvoudig. Jij overlegt met je voorganger of je in samenwerking met een spreker van Compassion een dienst mag verzorgen rond het thema armoede. In sommige gemeenten kan dit tijdens een reguliere dienst, in sommige kerkverbanden werkt het makkelijker om hiervoor een bijzondere dienst(gezins-  of jeugddienst) te gebruiken. Je kunt met de spreker afstemmen wie wat doet  maar het zou als volgt kunnen: Tijdens de dienst zal de spreker spreken over een thema wat te maken heeft met Gods hart voor recht / armoede oid. Je kunt natuurlijk zelf je motivatie en passie delen waarom je de muskathlon gaat lopen en de spreker kan dan een oproep doen om een kind te sponsoren. Voordeel is dat deze sprekers hierin door ons wordt begeleid en dus goed weten hoe ze een oproep doen.

Sprekersaanvraag
Maak kennis met onze Compassion-sprekers op www.compassion.nl/sprekers. Mocht je vragen hebben, we helpen je graag bij het vinden van een spreker die past bij jouw wensen. Je kunt vrijblijvend informatie aanvragen of een sprekersaanvraag invullen. In beide gevallen nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Vermeld in het opmerkingenveld dat het om een spreekbeurt voor je Muskathlon gaat.

Hoe helpt dit jou?
Wanneer jij dit initiatief neemt en een spreker boekt en jij of je gemeente de vergoeding betaalt, worden al de gesponsorde kinderen op jouw code geboekt en het opgehaalde geld bij jouw teller opgeteld. Hiermee maak je al gauw een enorme stap richting het grote doel wat je jezelf hebt gesteld.

Bijzondere voorwaarden

Als Compassion hebben we een aantal standaard voorwaarden wanneer een gemeente een spreker via ons aanvraagt. Zo zijn niet alle sprekers te allen tijde beschikbaar en is er een vergoeding voor de reiskosten. Lees alle voorwaarden hier. Omdat het voor Compassion een mooie manier is om nieuwe sponsors te vinden, is een gemeente niet verplicht een sprekersvergoeding te betalen.  Echter: wanneer je graag wilt dat alle kinderen op jouw teller komen te staan, vragen we ook een sprekersvergoeding.

Materialenaanvraag
Wanneer je een dienst of evenement voor jouw Muskathlon organiseert, is het handig om voldoende materialen te hebben, zodat bezoekers je kunnen sponsoren voor je Muskathlon. Informatiepakketjes van kinderen die een sponsor zoeken, machtigingskaarten en andere materialen vraag je aan op www.compassion.nl/muskathlon.

Heel veel succes!

NB; Aanhaken bij een activiteit die los van jou georganiseerd is:
Het kan natuurlijk zijn dat Compassion al een dienst gepland heeft staan in jouw gemeente. Dan kun je als muskathleet aanhaken en als het een kerkdienst in jouw netwerk is, zijn dan de 1e 2 kinderen die gesponsord worden voor jou. Wel willen we dan graag vooraf contact met je hebben zodat we kunnen kijken hoe we je in kunnen schakelen.


Compassion Nederland maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten