Themadiensten en diensten voor doelgroepen


Een Compassion-spreker spreekt natuurlijk graag over het thema ‘Armoede en Gerechtigheid’, maar de meeste sprekers spreken ook graag over andere onderwerpen. Daarnaast biedt Compassion de mogelijkheid om een specifieke dienst te organiseren: een gezinsdienst of kinderdienst, een dienst met als thema ‘De kracht van woorden' of een dienst voor jouw Muskathlon. Misschien wil je een dienst of avond organiseren voor een aparte doelgroep, zoals kinderen, jongeren, vrouwen of het bedrijfsleven. Ook dat kan; we denken daarin graag met je mee.

 

 

‘De kracht van woorden’

Woorden hebben ontzettend veel kracht: ze kunnen opbouwen, maar ook afbreken.
Kinderen in armoede ervaren die kracht, want armoede spreekt.

Armoede zegt: “Jij bent niets waard.” “Met jou wordt het nooit wat.” “Jij hebt geen toekomst.”

In ieders leven herkennen we de kracht woorden. Een prachtig thema om als gemeente te beleven. Verschillende sprekers verzorgen graag deze themadienst, bijvoorbeeld: Tiemen Westerduin, Elkin Coppoolse, Rik Bennik, Jurrien ten Brinke, John Meijerink en Jirska Alberts.

Kinderdienst/gezinsdienst


Verschillende sprekers uit ons sprekersnetwerk zijn gespecialiseerd in het verzorgen van een dienst gericht op kinderen en/of gezinnen. In overleg met u maken zij graag een dienst op maat. 'Een kind in armoede' kan het thema van de dienst zijn, maar dit hoeft niet. Een meer algemeen thema is ook een prima uitgangspunt. Sprekers: Reni & Elisa Krijgsman, Carin en Peter van Essen, John Meijerink en Coen Nuijten.

Muskathleten


Als je als Muskathleet je kerk of je omgeving probeert te betrekken bij de missie van Compassion, staan er heel wat sprekers met Muskathlon / 4M ervaring hebben voor je klaar. Je vergroot de impact en het resultaat van de dienst of samenkomst door een van deze sprekers uit te nodigen: Eugène Poppe, Henk Stoorvogel, Wim Hoddenbach, Esther Stoorvogel, Elkin Coppoolse, Rik Bennik en Tiemen Westerduin.