Doelgroepen & Themadiensten


Een Compassion-spreker spreekt natuurlijk graag over het thema ‘Armoede en Gerechtigheid’, maar de meeste sprekers spreken ook graag over andere onderwerpen. Daarnaast biedt Compassion de mogelijkheid om een specifieke dienst te organiseren: een gezinsdienst en een dienst met als thema ‘De kracht van woorden’. Misschien wil je een dienst organiseren voor een aparte doelgroep. Ook dat kan. We hebben voor je op een rijtje gezet welke spreker graag spreekt voor een bepaalde doelgroep.

‘De kracht van woorden’
Woorden hebben ontzettend veel kracht: ze kunnen opbouwen, maar ook afbreken.
Kinderen in armoede ervaren die kracht, want armoede spreekt. Armoede zegt:

“Jij bent niets waard.”
“Met jou wordt het nooit wat.”
“Jij hebt geen toekomst.”

In ieders leven herkennen we de kracht woorden. Een prachtig thema om als gemeente te beleven. Verschillende sprekers verzorgen graag deze themadienst, bijvoorbeeld: Tiemen Westerduin, Elkin Coppoolse, Rik Bennik, Jurrien ten Brinke en Jirska Alberts.

Kinderdienst of gezinsdienst
Verschillende sprekers uit ons sprekersnetwerk zijn gespecialiseerd in het verzorgen van een dienst gericht op kinderen en/of gezinnen. In overleg met u maken zij graag een dienst op maat. 'Een kind in armoede' kan het thema van de dienst zijn, maar dit hoeft niet. Een meer algemeen thema is ook een prima uitgangspunt.
Sprekers: Matthijs Vlaardingerbroek, Reni & Elisa Krijgsman, Carin en Peter van Essen, Roelof Speelman en Coen Nuijten.

Jongeren

Uit verschillende trendrapporten blijkt dat studenten en jongeren veel affiniteit hebben met ‘Gerechtigheid’. Ook duurzaamheid speelt wel degelijk een rol in hun leven. Wij spreken over deze onderwerpen met in ons achterhoofd de jongerencultuur anno nu.
Sprekers o.a.: Matthijn Buwalda, Jurjen van Houwelingen, Paulien Vervoorn, Esther Stoorvogel, Paulien Zeeman en Jafeth Bekx

Vrouwen

Compassion is ontzettend blij met haar vrouwelijke sprekers. Met hart en ziel zetten zij zich in voor kinderen in armoede. Ze spreken over diverse thema’s en zijn zeer geschikt voor vrouwengroepen en thema’s die de leefwereld van vrouwen raken. In overleg met jou als organisatie verzorgen zij een spreekbeurt op maat.
Sprekers o.a.: Anne Westerduin, Athalja Barneveld, Esther Stoorvogel, Daniëlle Rebel-Boeve, Carianne Ros, Esther Vorsterman van Oijen en Jirska Alberts

Bedrijfsleven

Verantwoord ondernemen zit bij veel bedrijven (al) in het DNA. Compassion biedt u graag een inspirerende spreker die uw leidinggevenden, medewerkers en/of klanten meeneemt in deze thematiek. Naast deze lezingen biedt Compassion bedrijven de mogelijkheid om bedrijfspartner te worden van onze organisatie.
Sprekers: Freek van der Brugge, Willem Gunneman, Paulien Zeeman en Eugène Poppe

Muskathleten

Als je als Muskathleet je kerk of je omgeving probeert te betrekken bij de missie van Compassion, staan er heel wat sprekers met Muskathlon / 4M ervaring hebben voor je klaar. Je vergroot de impact en het resultaat van de dienst of samenkomst door een van deze sprekers uit te nodigen: Jan Stoorvogel, Eugene Poppe, Henk Stoorvogel, Wim Hoddenbach, Esther Stoorvogel, Elkin Coppoolse, Rik Bennik, Tiemen Westerduin, Jurjen van Houwelingen