Waar gaan we naartoe in 2020?


Uganda

In 2020 gaan we weer naar Uganda voor de Muskathlon. Dit keer voor een bijzondere wandel 4-daagse. Sinds 1980 werkt Compassion in Uganda. Uganda is een geweldig Afrikaans land met een bijzonder rijke historie. Een groot deel van de bevolking gaat echter gebukt onder extreme armoede. Vooral de kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen daarvan. Tijdens de reis kom je in aanraking met extreme armoede, ontmoet je de gastvrije bevolking en bezoek je Compassion-projecten.

Wanneer
Vrijdag 17 tot zaterdag 25 april 2020

Indonesië

In 2020 gaan we voor de derde naar het Indonesische eiland Sumba. Een groot deel van de bevolking gaat gebukt onder extreme armoede. Veel inwoners van Sumba hebben enorme schulden. Veel ouders verlaten hun kinderen om elders te gaan werken. Er is geen oog voor de kinderen. Kinderen worden te werk gesteld in huishoudens, fabrieken en in de seksindustrie. De Muskathlon wil een verschil maken in het leven van nog meer kinderen, door hen te bevrijden van extreme armoede. Ga je mee?

Wanneer

Donderdag 4 juni tot maandag 15 juni 2020

Filipijnen

In 2020 gaan we wederom met de Muskathlon naar de Filipijnen. De Filipijnen bestaat uit meer dan zevenduizend eilanden in de Stille Zuidzee. Het verschil tussen arm en rijk is enorm. Ruim 20% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Een gevarieerde reis, waarin we veel Compassion-projecten zullen bezoeken. Deze Muskathlon is een speciale editie. Het is mogelijk een halve of hele triathlon te doen. We gaan naar de stad Iloilo. Voor meer informatie over deze Muskathlon, verwijzen we je naar de website van de Muskathlon.

Wanneer
Donderdag 15 oktober tot zaterdag 24 oktober 2020

Tanzania

We reizen voor de vierde keer naar Tanzania voor de Muskathlon. Sinds 1999 werkt Compassion in Tanzania. Het land is onder andere bekend vanwege de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Daarnaast is het land bij toeristen zeer geliefd vanwege de vele safariparken. Toch behoort het land tot de top tien van armste landen ter wereld. Tijdens de Muskathlon wordt je blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van extreme armoede en bezoek je Compassion-projecten.

Wanneer
Donderdag 16 tot vrijdag 24 oktober 2020

De Muskathlon van Mirjam

"Op elk moeilijk momenten dacht ik aan André, mijn sponsorkindje. Daar heb ik voor gerend." Mirjam deed in oktober 2017 mee aan de Muskathlon in Indonesië. Een sportieve prestatie voor kinderen in armoede. Het werd een intens avontuur vol met momenten van vreugde en verdriet; armoede en hoop.

Deel deze video via:
Hoewel ik nooit onverschillig was over armoede , stond het eigenlijk toch een beetje naast mijn hart. Het spook dat armoede heet, ligt nu op mijn hart. Ik heb het gezien, gevoeld en geroken, het voelt zwaar. Alsof een bom insloeg. Het moet de wereld uit. Dat is een hoofdthema van mijn leven geworden. Dankzij de Muskathlon. - Heimen, deelnemer 2017

Agenda

Contact

Heb jij nu een vraag over de Muskathlon? Bel met Annemiek, Arjen of Willeke! 055 599 4422.
Of stuur een WhatsApp naar 06 40 33 53 68.

Je kan ook chatten via de knop rechtsonder.

Laat je inspireren!


Marjolijn

De Muskathlon van vier vrienden

Meer video's? Bekijk ze hier

Waarom helemaal daar?

Je vraagt je misschien af waarom de Muskathlon helemaal in Afrika en Azië plaatsvindt en niet in bijvoorbeeld Utrecht? Daar is een aantal redenen voor:

  • We brengen de lopers in aanraking met armoede en de lokale bevolking - dat is levensveranderend (lees hier en hier ervaringen van deelnemers)
  • We willen zoveel mogelijk positieve impact hebben in de gebieden waar we voor lopen, fietsen en klimmen.
  • Fysieke aanwezigheid betekent voor de bevolking in ontwikkelingslanden veel meer dan alleen geld sturen.
  • De deelnemers ontmoeten hun sponsorkind(eren). Dat is vaak levensveranderend voor zowel het kind als de deelnemer.

We stelden de vraag 'Waarom helemaal daar?' ook aan de mensen dáár! Wat vinden zij er eigenlijk zelf van?