"Sadursha is mijn alles, maar ik kan het niet alleen." - Sadursha's opa

Ongesponsorde kinderen

Zodra Compassion in samenwerking met een kerk een nieuwe project start, wil men zoveel mogelijk kinderen in de omgeving helpen. Compassion verbindt ieder kind met één sponsor. Als een kind hulp nodig heeft, dan laat Compassion dit kind natuurlijk niet wachten totdat er een sponsor gevonden is. Deze 'ongesponsorde' kinderen draaien gewoon mee in een Compassion-project en krijgen dezelfde hulp als alle andere kinderen. Het enige verschil is dat zij geen brieven kunnen schrijven met hun sponsor. Om een project gestalte geven en een kerk te voorzien van de juiste middelen, hebben we financiële middelen nodig. Hiervoor spreken we het fonds Kerkplanting & Toerusting aan. Helpt u mee op deze wijze nog meer kinderen te helpen die leven in armoede?

Geef voor Kerkplanting & Toerusting

Help het werk van Compassion

Het verhaal van Sadursha uit Sri Lanka

Sadursha is een kleine peuter met een sprankelende glimlach. Iedereen in haar omgeving is gek op haar. Samen met haar opa woont zij in een klein huisje op het strand in Sri Lanka. Ze hebben bijna geen bezittingen, maar hebben elkaar.

Sadursha rent vrolijk om haar opa heen als hij vertelt over hun leven: “Ik ben zeventig jaar oud en blind aan mijn linkeroog. Mijn rechteroog gaat ook snel achteruit en het duurt niet lang meer voordat ik helemaal blind ben. Ik kan niet lopen zonder stok en moeilijk geld verdienen. Sadursha haar ouders zijn vertrokken naar de grote stad om werk te zoeken. Maar hun levensomstandigheden zijn nog beroerder dan die van ons. Af en toe belt haar moeder, maar Sadursha wil eigenlijk niet met haar praten.”

Sadursha en haar opa leven van de restjes voedsel van hun buren. “Ik heb al twee dagen niet gegeten. Gelukkig kon ik Sadursha nog wat oude curry en rijst geven. Ik heb geen voedsel nodig, maar ik kan Sadursha geen honger laten lijden,” vertelt opa Marasami terwijl hij in het zand zit. “Ik ben haar moeder en vader tegelijk. Zij is mijn alles, maar ik kan het niet alleen. Ik ben oud en heb mijn leven geleefd. Maar zij verdient meer dan dit!”