Een gezonde start voor moeders en baby's


Tijdens de reis ontmoeten we zwangere vrouwen en moeders met baby's. Kwetsbare mensen die in extreme armoede proberen hun kind een gezonde start te geven. Het moeder- en babyproject van Compassion helpt deze moeders en kinderen. Dat extra zetje is hard nodig, want ieder jaar sterven er zo'n 4 miljoen kinderen in hun eerste levensjaar.

Compassion geeft les op het gebied van gezondheid, hygiëne en voeding en helpt bij de bevalling. Moeders worden iedere week thuis bezocht en de ontwikkeling van de baby wordt in de gaten gehouden.

De moeders horen over Jezus, leren lezen en schrijven en leren een vak, zodat zij financieel zelfstandig kunnen worden en voor hun gezin kunnen zorgen. Vrouwen die een onderneming willen starten krijgen hulp bij het schrijven van een businessplan en eventueel een microkrediet.

Het verhaal van Cindy

Cindy werd op 14-jarige leeftijd uit huis gezet omdat ze ervoor koos om geen abortus te plegen. Bekijk hier haar verhaal en ontdek hoe het moeder- en babyprogramma Cindy en haar dochtertje, ondanks alle omstandigheden, een gezonde start kon geven.

Deel deze video via:

Compassion Nederland maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten