Eerste brieven zijn onderweg

Na de update van onze systemen komt de briefwisseling met sponsorkinderen weer op gang. Begin juni worden de eerste van ruim 36.000 brieven van sponsorkinderen doorgestuurd naar onze sponsors. Omdat het sorteren handwerk is, hebben we ervoor gekozen de brieven van je sponsorkind(eren) niet te bundelen. Hierdoor kan het zijn dat er in juni/juli meer dan één brief van je sponsorkind op de mat valt.

Deel deze video via:

De post van je sponsorkind doet er zo lang over. Dat vinden wij ook!
Het goede nieuws is: dit gaat veranderen.
De eerste en grootste stappen zijn gezet.

 

Compassion doet er alles aan om de lijnen tussen jou en je sponsorkind korter te maken. Het is de reden dat ons Compassion-kantoor het eerste kwartaal van 2017 niet verbonden was met het internationale systeem. Je zou deze IT-operatie het beste kunnen vergelijken met een grondige verbouwing. Tijdens het proces kom je weleens dingen tegen die je niet gepland had waardoor de verbouwing langer duurt dan je had gedacht. Dat was in ons geval helaas ook zo. Het brieven schrijven, giften geven en informatie krijgen over je sponsorkind duurde daarom wat langer dan je van ons gewend bent.

 

Inmiddels zijn we weer aangesloten op het internationale systeem en worden verschillende processen getest en weer opgestart. Dit tweede kwartaal van 2017 doen we er alles aan de opgelopen achterstanden in te halen. Het mooie van deze aansluiting is dat we de brieven veel sneller heen en weer kunnen sturen en deze sneller worden vertaald. De verwachting is dat medio 2017 het nieuwe vertaalproces in alle landen is uitgerold. Ook zal je gift aan je sponsorkind daar eerder terecht komen en hoor je sneller wat ermee is gedaan. En het zorgt ervoor dat we in de toekomst kunnen werken aan een My Compassion account waar je zelf je communicatie met ons en je sponsorkind kunt regelen.

 

Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen op deze pagina.

Brieven schrijven
Brieven die nu 10-12 weken onderweg zijn naar je sponsorkind, doen er straks nog maar 3 weken over. Om dit te bereiken hebben we het online schrijven via deze website aangepast en kun je nu ook via je tablet of telefoon je brieven versturen. Ook scannen we voortaan de handgeschreven brieven en sturen zo alle brieven digitaal door naar het land van je  sponsorkind. Brieven gaan vervolgens met de binnenlandse post naar het project, waar ze aan je sponsorkind gegeven worden. Wat er precies verandert en hoe je brief sneller bij je sponsorkind komt, lees je hier.

Giften geven
Een bedankbrief voor je verjaardags-, familie en projectgift (vanaf 15 Euro) en een reactie waar je gift aan is besteed, duurt nu ongeveer een half jaar. Straks ligt de bedankbrief binnen 2 maanden op je deurmat en je sponsorkind kan de gift eerder in ontvangst nemen!

Kindsponsoring
Met het nieuwe systeem kunnen kinderen ook veel sneller een sponsor krijgen. De verwachting is dat kinderen niet langer dan 3 maanden op een sponsor hoeven te wachten. Onderzoek heeft aangetoond  dat een kind dat een persoonlijke sponsor heeft en brieven krijgt, beter presteert op school en beter in zijn vel zit. Daarom werken we eraan dit zo snel mogelijk voor de kinderen te realiseren.

Tijdlijn


9 juni 2017 - de eerste 300 brieven van sponsorkinderen zijn vandaag verstuurd en de komende weken volgen er nog 36.000 die de afgelopen maanden zijn geschreven. Het kan zijn dat er hierdoor in juni/juli meer dan één brief van je sponsorkind op de mat valt.

14 april 2017online schrijven en geven aan je sponsorkind is weer mogelijk

6 april 2017 – we zijn gestart met het doorsturen van de 4.000 brieven die jullie vanaf 10 januari online hebben geschreven naar jullie sponsorkinderen

4 april 2017 – de briefwisseling met sponsorkinderen is een van de processen die te maken heeft met onvoorziene obstakels in de database. Een oplossing hiervoor vinden en goed testen heeft deze week de hoogste prioriteit. Zodra het proces weer soepel en foutloos verloopt, kunt je weer online schrijven en extra giften geven aan je sponsorkind.

30 maart 2017 – we zijn weer verbonden met het internationale systeem en testen nog verschillende processen voordat ze weer opgestart kunnen worden - dit betekent dat het online schrijven en geven van kindgiften in de loop van volgende week weer beschikbaar zal zijn

20 maart 2017 – vandaag start de update van onze database en dat betekent dat je een aantal dagen niet online kunt schrijven en dat het geven van een extra gift aan je sponsorkind tijdelijk iets meer handwerk vraagt

23 januari 2017 – meer dan 8.000 sponsors krijgen een nieuwe foto van hun sponsorkind

10 januari 2017 – Compassion Nederland is 13 weken niet verbonden met het internationale systeem

1 december 2016 – Compassion Nederland draait samen met Compassion Rwanda mee in de pilot van een nieuwe online vertaaltool

28 oktober 2016 – de afgelopen drie maanden zijn vanuit Nederland per week zo'n 1.000 brieven via online schrijven en 1.250 via post/scanner digitaal naar de projecten verzonden - in dezelfde tijd kwamen per week zo'n 2.750 brieven van de sponsorkinderen bij ons terecht om uit te printen en door te sturen naar de Nederlandse sponsor

18 oktober 2016 – er is nieuw briefpapier beschikbaar voor het online brieven schrijven

26 september 2016 – om het vertaalproces met 1 à 2 weken te versnellen, ontwikkelen we een website waar de brieven van jou en je sponsorkind geüpload worden en direct beschikbaar zijn voor vertaling - tot het zover is wordt er met de hand vertaald

14 augustus 2016 – in één maand zijn er via onze website ruim 2.000 brieven geschreven en volautomatisch doorgestuurd naar het veld

14 juli 2016 – het online brieven schrijven is vernieuwd, brieven van sponsors worden direct doorgestuurd naar het veldkantoor en daar geprint

10 juni 2016 – de brieven van sponsorkinderen worden op ons kantoor geprint en doorgestuurd

24 mei 2016 – scanner is in gebruik genomen, handgeschreven brieven van sponsors worden voortaan digitaal naar het veldkantoor gestuurd en daar geprint

Vragen en antwoorden


Algemeen

Wat verbetert er voor mij?

Brieven die je via de website digitaal verstuurt, zijn straks binnen 3 weken bij je sponsorkind. Ook handgeschreven brieven zijn sneller op de plaats van bestemming, omdat ze op kantoor in Nederland worden gescand en digitaal naar het veldland worden doorgestuurd. De post van je sponsorkind doet er op dezelfde manier minder lang over om in Nederland aan te komen. Deze brieven zijn nog wel handgeschreven, maar worden op het veldkantoor gescand en vertaald. Zodra de vertaling klaar is, is de brief ook op ons kantoor beschikbaar om te versturen.

We weten dat veel sponsors graag sneller iets horen over de besteding van de extra giften die zij aan hun sponsorkind geven. Dat de bedankbrief (bij giften boven € 15,-) met deze informatie sneller in Nederland aankomt helpt. Daarnaast kunnen we straks verjaardags-, familie- en projectgiften ook sneller naar het veldland overmaken en dus eerder besteden. De verwachting is dat je na 2 tot 3 maanden een bedankbrief krijgt (dat is nu gemiddeld 6 maanden).

Wat verbetert er voor de sponsorkinderen?

De kinderen horen sneller wat van hun sponsor en hun eigen brieven en tekeningen zijn ook minder lang onderweg naar Nederland. Bovendien krijgen ze sneller een sponsor vanaf het moment dat ze op het project zijn ingeschreven.

Wat merken mijn sponsorkind en ik van de vertraging en hoe lang duurt het?

In het eerste kwartaal van 2017 vindt internationaal de laatste grote verandering plaats om alle systemen op elkaar aan te sluiten. Dit betekent dat onze computers 13 weken niet kunnen communiceren met het internationale systeem en we een aantal processen weer handmatig moeten oppakken. Hierdoor zal het schrijven van brieven en het overmaken van extra giften tijdelijk weer wat langer duren. Uiteraard werken we er hard aan om de brieven en giften zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen.

Compassion Nederland draait samen met Compassion Rwanda vanaf december 2016 mee in de pilot van een nieuwe online vertaaltool. De verwachting is dat dit medio 2017 internationaal is uitgerold en ook dit proces in alle landen is gedigitaliseerd, waardoor de brief van al je sponsorkinderen sneller bij jou op de mat kunnen vallen.

Komt de verjaardagsgift op tijd aan bij mijn sponsorkind?

Leuk dat je aan de verjaardag van je sponsorkind hebt gedacht! Omdat je gift straks veel sneller op het project beschikbaar is, zal je verjaardagsgift hoogstwaarschijnlijk op tijd aankomen.

Verandert het incasso-moment als giften sneller bij mijn sponsorkind zijn?

Als wij automatisch een verjaardags- en/of kerstgift voor je sponsorkind bij je mogen afschrijven dan wordt het incasso-moment straks later dan je nu van ons gewend bent. De verjaardagsgift wordt 1 maand in plaats van 3 maanden voor de verjaardag van je sponsorkind afgeschreven en voor de kerstgift is de incasso in 2016 al verplaatst van oktober naar november.

Waar kan ik zien wat er verandert?

Op deze pagina en via social media en de maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de veranderingen.

Met wie kan ik contact opnemen als ik meer informatie wil over de brief of gift aan mijn sponsorkind?

De medewerkers van het Sponsor Relatie team helpen je graag verder. Je kunt contact met ze opnemen via telefoon, e-mail, WhatsApp, Facebook of Twitter.

Schrijven

Ik sponsor sinds kort, wanneer kan ik de eerste brief van mijn sponsorkind verwachten?

Natuurlijk kijk je uit naar de eerste brief van jou sponsorkind. We doen er alles aan om deze zo snel mogelijk bij jou te krijgen. Vanaf 10 januari 2017 kunnen onze computers 13 weken niet communiceren met die in het buitenland. Hierdoor weet jouw sponsorkind pas later dat hij/zij jou als sponsor heeft gekregen. Jouw sponsorkind kan op dat moment pas een eerste brief gaan schrijven. Je krijgt hierover van ons bericht en dan sturen we je tegelijk je sponsornummer en de materialen toe die je nodig hebt voor de (online) correspondentie met je sponsorkind. Je kunt wel alvast zelf een brief schrijven op het briefpapier dat je vindt achterin de sponsormap die we je hebben toegestuurd. Die brief ligt dan op ons kantoor klaar om doorgestuurd te worden zodra het kan.

Het streven is dat eind 2017 brieven er nog slechts drie weken over doen. In de eerste helft van 2017 zijn er nog uitzonderingen waarbij het juist langer kan duren. Als je na 6 maanden nog geen brief hebt ontvangen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wat is er veranderd in de schrijfwebsite?

We hebben het digitaal schrijven van brieven gebruiksvriendelijker gemaakt en ervoor gezorgd dat ze de juiste gegevens meekrijgen om ze direct digitaal door te sturen naar het veldland:

  1. Vanaf nu moet je inloggen met je naam, sponsornummer en e-maildadres, omdat je brief na verzenden direct naar het veldland gaat en ze daar jouw gegevens moeten herkennen. Meer informatie over waar je jouw sponsornummer vindt of hoe je jouw gegevens wijzigt, kun je hier vinden.
  2. Er zijn verschillende soorten briefpapier waaruit je kunt kiezen.
  3. Als je een foto meestuurt met je brief, wordt deze niet meer 'in' de brief geplaatst, maar als losse bijlage uitgeprint.
  4. Je hoeft niet meer aan te geven dat je jouw brief als pdf per mail wilt ontvangen, je kan deze in stap 5 zelf direct downloaden en opslaan.

Heb je de juiste gegevens ingevuld om in te loggen en werkt de schrijfmodule toch niet? Dan kan het zijn dat de versie van je webbrowser de pagina niet ondersteunt. Meestal lukt het wel als je een andere browser (Internet Explorer, Chrome, Firefox, etc.) gebruikt of een update van je browser installeert.

Waarom lukt het inloggen op de schrijfwebsite niet?

Vanaf nu moet je inloggen met je naam, sponsornummer en e-maildares, omdat je brief na verzenden direct naar het veldland gaat en ze daar jouw gegevens moeten herkennen. Meer informatie over waar je jouw sponsornummer vindt of hoe je jouw gegevens wijzigt, kun je hier vinden.

Let op: Je e-mailadres is hoofdlettergevoelig. Controleer goed of je het emailadres juist hebt ingevuld.

Heb je de juiste gegevens ingevuld om in te loggen en werkt de schrijfmodule toch niet? Dan kan het zijn dat de versie van je webbrowser de pagina niet ondersteunt. Meestal lukt het wel als je een andere browser (Internet Explorer, Chrome, Firefox, etc.) gebruikt of een update van je browser installeert.

Hoe kan het dat brieven van mijn ene sponsorkind korter onderweg zijn dan van mijn andere sponsorkind?

Mooi om te horen dat je al ervaart dat het sneller kan. Niet ieder land is even ver met de invoering van het nieuwe systeem en de nieuwe processen. Ze komen ook verschillende uitdagingen tegen en doen er binnen hun mogelijkheden alles aan opgelopen achterstanden zo snel mogelijk in te lopen. Bovendien verschilt het vertaalproces per land. Als brieven eerst nog fysiek heen en weer naar het vertaalbureau moet worden gestuurd, kost het meer tijd dan wanneer ze al op het project worden vertaald naar het Engels en op het Compassion-kantoor direct kunnen worden gescand en doorgestuurd.

Compassion Nederland draait samen met Compassion Rwanda vanaf december 2016 mee in de pilot van een nieuwe online vertaaltool. De verwachting is dat dit medio 2017 internationaal is uitgerold en ook dit proces in alle landen is gedigitaliseerd, waardoor de brief van al je sponsorkinderen sneller bij jou op de mat kunnen vallen vallen.

Waarom gaan jullie over op digitale brieven, ik vind de handgeschreven brief van mijn kind juist zo bijzonder?

Mooi om te horen dat je zo’n persoonlijke band met je sponsorkind ervaart! Dat willen wij graag stimuleren. We hebben ook gemerkt dat veel sponsors het fijn vinden sneller reactie te krijgen van hun sponsorkind. Via de post kunnen wij dat niet realiseren. Door brieven digitaal beschikbaar te stellen, kunnen we de brieven binnen 3 weken bezorgen. Goed om te bedenken dat de brief nog steeds door jouw kind (of begeleider) wordt geschreven, daarin verandert niets. Je hebt de brief alleen wel veel eerder bij jou thuis!

Kan ik nog extra kadootjes meesturen?

Leuk dat je erover denkt iets extra’s te sturen! Dat kan inderdaad nog steeds. Een stickerboek, plaatjes, kaarten, kleurplaat e.d. sturen we nog steeds door naar je sponsorkind. Als het gescand kan worden, sturen we het mee met je brief. Kan dit niet, dan sturen we het per post naar je sponsorkind, dit duurt dan nog steeds 2-3 maanden. De brief zal wel worden gescand en eerder bij je sponsorkind worden bezorgd. Klik hier voor meer ideeën wat je aan je sponsorkind kunt sturen.

Dit verandert:


Brieven zijn nu 10-12 weken onderweg naar je sponsorkind. Dat is straks nog maar 3 weken.

Een bedankbrief voor je extra gift (vanaf 15 Euro) duurt nu ongeveer 6 maanden. Straks is de gift eerder besteed en ligt de reactie binnen 2 maanden op je deurmat.

Kinderen kunnen nu tot 6 maanden ongesponsord in een project opgenomen zijn. Straks hebben ze binnen 3 maanden een eigen sponsor.

Compassion Nederland maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten