Anthony en zijn geiten


Het verhaal van Anthony

In Tanzania waar Anthony opgroeide, was een dagelijks ontbijt absoluut geen vanzelfsprekendheid. Af en toe kon zijn moeder hem voorzien van een beker melk, die zij kreeg van de buren. Maar vaak genoeg was dit niet mogelijk en moest Anthony met een lege maag naar school. Totdat het gezin van Compassion een eigen geit kreeg!

Deel deze video via:

Compassion Vervolgopleidingen


Het doorlopen van een opleiding helpt jongeren zich verder te ontwikkelen en geeft ze een beter toekomstperspectief. Hierdoor vergroten zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt. Compassion biedt jongeren in de Compassion-projecten begeleiding op maat en wil de financiering van academische opleidingen én beroepsopleidingen op zich nemen. Naast het bieden van een vervolgopleiding krijgen alle jongeren het leiderschaps- en discipelschapscurriculum aangeboden. Deze vorm van ondersteuning aan jongeren noemen we Youth Development. In deze vorm van ondersteuning kunnen veel jongeren geholpen worden.

Het verhaal van Sameson uit Uganda

Sameson kreeg door Compassion de kans om naar school te gaan en te studeren. ‘’Toen ik zakte voor mijn examens aan het eind van de middelbare school, voelde ik me hopeloos. Maar toen ik hoorde dat er meer opties dan alleen de universiteit waren, kreeg ik weer hoop! Door Compassion kon ik de beroepsopleiding houtbewerking gaan volgen. Voor veel jongeren betekent zakken voor je examens het einde. Maar God gaf mij een tweede kans!’’ Sameson slaagde voor zijn beroepsopleiding houtbewerking met indrukwekkende resultaten. Hij krijgt veel opdrachten en produceert verschillende soorten meubels. In de zomer geeft hij houtbewerkings-trainingen aan kinderen. Inmiddels plant Sameson om zijn eigen werkplaats te openen!

 

 

Geef een gift voor Educatie, Werk & Inkomen!

Help het werk van Compassion

Donateurs over het investeren in jongeren


Alma Feenstra is directeur Marketing en Communicatie van het ID College, een kleinschalig ROC.

Ton van Dolder is werkzaam bij Capgemini Consulting.

Jan-Maarten Plomp is werkzaam bij BrixCRM.