Extreem kwetsbaar
Voor gezinnen in extreme armoede heeft de huidige crisis grote gevolgen. In veel landen waar Compassion werkt zijn de besmetting hoog en projecten nog deels gesloten. Thuisblijven tijdens de lockdown betekende geen werk, geen inkomen en dus geen eten of geld om de huur te betalen. De allerarmsten zijn op dit moment uiterst kwetsbaar. Goede hygiëne om COVID-19 tegen te gaan, kunnen zij zich niet veroorloven. Samen kunnen we helpen. Doe je mee?

Voor bedrijven
Wil je als ondernemer bijdragen aan COVID-19 noodhulp?
Lees meer over helpen als ondernemer

Voor kerken
Wil je met je kerk bijdragen aan COVID-19 noodhulp?
Lees meer over helpen als kerk en gemeente

Structureel helpen?

Dat kan ook. Door de COVID-maatregelen zijn veel kinderen in armoede terug bij af. De achterstand die ze het afgelopen halfjaar hebben opgelopen, heeft voor hen gevolgen voor de rest van hun het leven. Het is maar de vraag of ze terug gaan naar school gaan als het weer mag. Gaan ze wel weer naar school, dan is de achterstand niet zomaar ingelopen. Uit onderzoek blijkt dat kindsponsoring één van de meest efficiënte manieren is om armoede te bestrijden.
Sponsor een kind

meisje met voedselpakket

Corona: de lokale kerk helpt

De gevolgen van het coronavirus en de lockdown zijn enorm in de 25 landen waar Compassion werkt. Meer dan ooit zijn we dankbaar voor de lokale kerken waarmee we samenwerken om kinderen te bevrijden uit armoede. Zij kennen als geen ander de nood van de gezinnen in de gemeenschap. Ze zijn dichtbij om hulp te bieden. Als wereldwijde kerk staan we om hen heen. Jouw gift draagt bij aan COVID-19 noodhulp waarmee we via de lokale kerk gezinnen kunnen voorzien van voeding, schoon water, medicatie, hygiënekits of andere dagelijkse benodigdheden.

De besteding van jouw gift
Hoe de coronacrisis zich ontwikkelt blijft onzeker. We besteden je gift altijd aan hulp die op dat moment het meest nodig is in de gezinnen die we ondersteunen. Je gift voor hygiëneproducten kan hierdoor bijvoorbeeld besteed worden aan voedsel of onderdak. Als de crisis zich zodanig ontwikkelt dat niet alle gelden nodig zijn voor COVID-noodhulp, besteden we je gift aan andere nood bij rampen wereldwijd.

Meer weten over de hulp aan de sponsorkinderen tijdens deze crisis?

Bekijk de veelgestelde vragen