Opstarten Moeder- en babyprogramma Ghana (GH0420)

In Mafo Dove, Ghana, wordt een nieuw Moeder- en babyprogramma opgestart. Een project voor (aanstaande) moeders. Al voor de bevalling kunnen vrouwen hier terecht. Compassion helpt bij de bevalling en voorziet in de juiste zorg na die tijd. Op deze manier wordt in de meeste gevallen het leven van een kind behouden, en ook dat van een moeder. Iets dat niet altijd vanzelfsprekend is in een land als Ghana.

Dit programma is erg behulpzaam voor moeders en hun pasgeboren baby's. Het project biedt ruimte aan 15 moeders. Ook hierin werkt Compassion samen met de lokale kerk.

Om het Moeder- en babyproject op te starten in Mafo Dove, is een sponsorbedrag nodig van € 10.000,-. [REEDS BEHAALD!]

Mafo Dove, Ghana

Het op te starten project bevindt zich in de regio Volta, in het plaatsje Mafo Dove, vlakbij de stad Accra. Een dorpje met iets meer dan 1.000 inwoners. De voormalige Britse kolonie Ghana, destijds de Goudkust genoemd, ligt in West-Afrika. Ghana is een respectievelijk stabiel land, maar buurlanden als Sierra Leone, Ivoorkust en Liberia geven veel onrust in de regio. Hierdoor blijven veel buitenlandse investeerders weg en leeft nog steeds 30 procent van de bevolking onder de armoedegrens. Bovendien heeft de houtkap ontbossing en woestijnvorming veroorzaakt en het delven van goud legt een zware druk op het milieu. Het grondwater raakt vervuild en vruchtbaar akkerland moet wijken voor het graven van goudmijnen. De kleine boeren zijn hier de dupe van.

Compassion in Ghana 

Sinds 2005 werkt Compassion in Ghana. Momenteel zijn er 290 projecten waar 74.866 kinderen naartoe gaan. In Ghana is onderwijs gratis. Compassion zorgt ervoor dat kinderen ook daadwerkelijk naar school kunnen door te voorzien in verplichte schoolmaterialen zoals een schooluniform, boeken, transport naar school en overige schoolspullen.

Over het Moeder- en babyprogramma:


Het verhaal van Cindy

Het Moeder- en babyprogramma van Compassion brengt het verschil tussen leven en dood voor (zwangere) moeders en baby's. Cindy werd op 14-jarige leeftijd uit huis gezet omdat ze ervoor koos om geen abortus te plegen. Bekijk hoe het programma haar en het leven van haar dochter een nieuwe toekomst biedt.

Deel deze video via:

Samen maken we het mogelijk!


Help je mee?

Help jij mee het Moeder- en babyprogramma in Ghana te realiseren? Doneer dan ten behoeve van dit project. Na de donatie plaatsen we je bedrijfsnaam op de website. Samen maken we een vuist tegen de gevolgen van extreme armoede.

Benodigde bedrag: 10.000 euro

Sponsors die dit project mede mogelijk maken zijn: 

  • Plotgemak
  • Mark van den Houten
  • Els Gouman
  • Zara Begrafenissen
  • Gerke Tempelman
  • MA-Shops GmbH
  • Jessica Robaard
  • Wuestman

Het Moeder- en babyprogramma werkt:


93,6 %

van de bevallingen werd bijgestaan door een geschoolde zorgprofessional.

90,3%

van de pasgeborenen had een normaal gewicht.

97%

van de baby's zijn geboren na 37 weken.