De Muskathlon van Mirjam

"Op elk moeilijk momenten dacht ik aan André, mijn sponsorkindje. Daar heb ik voor gerend." Mirjam deed in oktober 2017 mee aan de Muskathlon in Indonesië. Een sportieve prestatie voor kinderen in armoede. Het werd een intens avontuur vol met momenten van vreugde en verdriet; armoede en hoop.

Deel deze video via:

Waar gaan we naartoe in 2019?


UgandaIn 2019 gaan we voor de zesde keer naar Uganda voor de Muskathlon. Sinds 1980 werkt Compassion in Uganda. Uganda is een geweldig Afrikaans land met een bijzonder rijke historie. Een groot deel van de bevolking gaat echter gebukt onder extreme armoede. Vooral de kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen daarvan. Tijdens de reis kom je in aanraking met extreme armoede, ontmoet je de gastvrije bevolking en bezoek je Compassion-projecten.

Wanneer
Vrijdag 17 tot zaterdag 25 mei 2019

RwandaIn 2019 gaan we voor derde keer wielrennen dwars door Rwanda. Maar kan dat wel? Rwanda is 'het land van de duizend heuvels' en loopt wat betreft infrastructuur voor op de rest van Afrika. Sinds 1980 werkt Compassion in Rwanda. Het land staat vooral bekend om haar bloedige geschiedenis. Meer dan 800.000 mensen stierven tijdens de oorlog tussen de Hutu's en de Tutsi's. Op dit moment leeft bijna veertig procent van de bevolking onder de armoedegrens. Kortom, een bijzonder land voor jouw Muskathlon.

Wanneer
Vrijdag 27 september tot zaterdag 5 oktober 2019

TanzaniaWe reizen voor de derde keer naar Tanzania voor de Muskathlon. Sinds 1999 werkt Compassion in Tanzania. Het land is onder andere bekend vanwege de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Daarnaast is het land bij toeristen zeer geliefd vanwege de vele safariparken. Toch behoort het land tot de top tien van armste landen ter wereld. Tijdens de Muskathlon wordt je blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van extreme armoede en bezoek je Compassion-projecten.

Wanneer
Vrijdag 18 tot zaterdag 26 oktober 2019.

Interesse 2020


Ook in 2020 strijden we tegen armoede. Strijd jij mee? Wandelen, fietsen, hardlopen en zelfs zwemmen op een extreme locatie. Vier Muskathlons met allemaal een eigen karakter. Landen en locaties worden bekendgemaakt tijdens het event van de Vierde Musketier in januari.

Hoewel ik nooit onverschillig was over armoede , stond het eigenlijk toch een beetje naast mijn hart. Het spook dat armoede heet, ligt nu op mijn hart. Ik heb het gezien, gevoeld en geroken, het voelt zwaar. Alsof een bom insloeg. Het moet de wereld uit. Dat is een hoofdthema van mijn leven geworden. Dankzij de Muskathlon. - Heimen, deelnemer 2017

Agenda

Contact

Heb jij nu een vraag over de Muskathlon? Bel met Annemiek, Arjen of Willeke! 055 599 4422.
Of stuur een WhatsApp naar 06 40 33 53 68.

Je kan ook chatten via de knop rechtsonder.

Laat je inspireren!


Marjolijn

De Muskathlon van vier vrienden

Meer video's? Bekijk ze hier

Waarom helemaal daar?

Je vraagt je misschien af waarom de Muskathlon helemaal in Afrika en Azië plaatsvindt en niet in bijvoorbeeld Utrecht? Daar is een aantal redenen voor:

  • We brengen de lopers in aanraking met armoede en de lokale bevolking - dat is levensveranderend (lees hier en hier ervaringen van deelnemers)
  • We willen zoveel mogelijk positieve impact hebben in de gebieden waar we voor lopen, fietsen en klimmen.
  • Fysieke aanwezigheid betekent voor de bevolking in ontwikkelingslanden veel meer dan alleen geld sturen.
  • De deelnemers ontmoeten hun sponsorkind(eren). Dat is vaak levensveranderend voor zowel het kind als de deelnemer.

We stelden de vraag 'Waarom helemaal daar?' ook aan de mensen dáár! Wat vinden zij er eigenlijk zelf van?