Onder normale omstandigheden neemt een lokale Compassion-medewerker contact op met de ouders/verzorgers van je sponsorkind om samen na te denken hoe het gezin jouw gift besteedt. Ook de aanschaf wordt samen gedaan. Dat kan bijvoorbeeld kleding zijn: extra voedsel, schoolspullen, kleding, een waterfilter of een stel kippen. Het moet in ieder geval een product zijn van goede kwaliteit, omdat we daarmee tegen je sponsorkind en het gezin kunnen zeggen: ‘je bent iets moois waard’. En goede kwaliteit gaat natuurlijk ook langer mee.

Veel gezinnen hebben honger

Helaas is het leven in Nederland en in de landen waar wij werken op dit moment niet normaal. Het coronavirus raakt ook het land van je sponsorkind. De gevolgen van de lockdown zijn overal enorm. Vooral de economie in de 25 landen waar Compassion werkt, wordt zwaar getroffen. Veel gezinnen zijn hun bron van inkomsten kwijt. Geen werk betekent geen eten. Geen eten betekent honger. Er is op dit moment vooral behoefte aan: extra voeding, schoon water, medicatie, hygiënekits of geld om de huur te betalen.

Jouw sponsorkind is in beeld

Hoewel vrijwel alle Compassion-projecten gesloten zijn door de lockdown, zijn onze partnerkerken actiever dan ooit. Haar gemeenteleden, onze Compassion-medewerkers, hebben jouw sponsorkind en het gezin nog steeds in beeld. Zij inventariseren de nood, houden waar mogelijk contact en bieden nog altijd zoveel mogelijk begeleiding.

Contant geld

Tijdens deze pandemie worden giften indien mogelijk tijdelijk contant uitgekeerd. Meer nog dan voor de coronacrisis moeten veel gezinnen deze tijd overleven. Dat betekent dat geld besteed wordt aan primaire levensbehoeften, met name voeding. Dit kan een gezin zelf aanschaffen. Uit onderzoek is gebleken dat, onder deze extreme omstandigheden, gezinnen (en zeker de moeders) heel goed in staat zijn verstandige keuzes te maken.

Hoeveel kun je geven?

Je kunt het gezin van je sponsorkind minimaal met €50 en maximaal met €800 per jaar ondersteunen. Deze familiegift mag je twee keer per jaar geven (mits samen maximaal €800).

Peru – Fredy en Ana zijn de trotse ouders van vier kinderen. Hun jongste dochtertje Genesis leed aan bloedarmoede. Met medicatie en voeding is zij volledig hersteld.

Ana: “Wij zijn blij met de medicatie voor Genesis, de extra voeding voor ons gezin en de lessen die wij krijgen vanuit het project over hygiëne. Zeker nu we bijna niet kunnen werken vanwege de lockdown. We zijn dankbaar voor de extra hulp van onze sponsors en het Compassion-project.”