DIY cadeau-idee: Peruaanse warme chocolademelk


Een heerlijk drankje waar veel kinderen in Peru op koude dagen van genieten. Een knutsel-idee, recept en cadeau-idee in één. En een leuk project om zelf of met je kinderen op te pakken, nu ze kerstvakantie hebben. Geïnspireerd door sponsorkinderen uit Peru.
Je versiert een pot, stopt de (droge) ingrediënten erin en je hebt een ontzettend origineel cadeau deze kerst! Voor welke chocoladefan maak jij deze pot?


Stap 1

Gebruik linten, (washi) tape en andere materialen om je glazen pot te versieren. Tip: zoek online eens naar traditionele kleding en kleuren die men in Peru gebruikt.


Stap 2

Stop de ingrediënten in je versierde pot.
Strooi voorzichtig 65 gram cacaopoeder erin, gevolgd door 65 gram suiker. Steek aan de zijkanten één of twee kaneelstokjes* rechtop in de pot. Strooi daarna voorzichtig een theelepel gemalen kruidnagel er overheen, gevolgd door een klein snufje zout.
Als je nu nog ruimte over hebt bovenin de pot, vul dit dan op met kleine marshmallows of stukjes chocolade. Draai daarna het deksel erop.

* In plaats van kaneelstokjes kun je ook een theelepel kaneel over het laagje zout strooien.


Stap 3
Schrijf de bereidingswijze op.
Het is natuurlijk fijn als degene die het cadeau krijgt ook weet hoe hij/zij het klaar moet maken.
Schrijf op de voorkant "Recept voor Peruaanse warme chocolademelk" en vervolgens de bereidingswijze aan de binnenkant:

  • Giet de inhoud van deze pot in een pan. Roer alles voorzichtig door elkaar en voeg langzaam 700ml water toe in de pan.
  • Warm de pan met de inhoud op en roer tot de cacao en de suiker zijn opgelost. Breng het rustig aan de kook.
  • Voeg al roerend 250ml melk toe en zorg dat dit ook goed warm wordt.


Stap 4
Maak het persoonlijk. Niets is zo leuk als een persoonlijk berichtje. Schrijf op waar het recept vandaan komt, wat de ontvanger er mee kan of iets wat je aan de ander waardeert. Een beetje liefde uitdelen, dat kan nooit kwaad toch?


Stap 5
Maak je kaart aan de pot vast met een mooi lint en je cadeau is klaar om weg te geven!

De originele blog komt van onze collega's uit Amerika.