1. Hoogtepunt van het afgelopen jaar

In de periode rond Kerst kijk je vaak terug op het afgelopen jaar en sta je stil bij wat belangrijk was. Wat was een mooi moment voor jou dit jaar? Deel dit met je sponsorkind.

Bijvoorbeeld:
Mijn hoogtepunt van dit jaar was dat wij een kindje kregen. Dit was een speciaal moment voor ons gezin. Wat was jouw hoogtepunt van het afgelopen jaar?

2. Hoe vier jij Kerst?

Overal ter wereld wordt Kerst op verschillende manieren gevierd. Ook heeft elke familie weer andere tradities. Misschien kijk jij elke Kerst de film Home Alone. Of maak je een kerststukje voor op tafel. Hoe je het ook viert, je sponsorkind vindt het vast leuk om te lezen wat jij gaat doen met Kerst.

Bijvoorbeeld:
Op Eerste Kerstdag ga ik met mijn gezin naar de kerk. Als de kerk is afgelopen, maken we samen een wandeling door het bos. Daarna komt de hele familie bij ons thuis en koken we met elkaar. Hoe viert jouw familie Kerst?

3. Een kerstselfie

Kerst is een goed moment om een nieuwe foto van jezelf naar je sponsorkind te sturen. Misschien heb je nog nooit een foto gestuurd, of zijn je kinderen flink gegroeid sinds de laatste foto. Tip: houd op de foto een foto van je sponsorkind vast, zo ziet hij/zij dat het onderdeel van jouw leven uitmaakt.

Bijvoorbeeld:
Zie jij wie wie is op de foto (licht toe)? We vinden het leuk dat jij dit jaar bij ons op de foto staat!

4. Gebed voor het komende jaar

Deel het gebed dat je hebt voor je sponsorkind voor het nieuwe jaar. Het kan iets heel simpels zijn, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Je sponsorkind waardeert jouw gebed en bidt ook graag voor jou. Wat kan hij/zij voor jou bidden?

Bijvoorbeeld:
Ik bid dat je gezond zult zijn en dat je weet dat je geliefd bent. Wil je voor mij bidden dat ik dit jaar mag groeien in wijsheid?

5. Een kerstgroet in de vorm van een Bijbeltekst

Een Bijbeltekst is een krachtige manier om je sponsorkind te bemoedigen met het goede nieuws. Hier hebben we 20 Kerst-gerelateerde Bijbelteksten op een rijtje gezet die je kunt gebruiken. 

Wij zijn terughoudend met het plaatsen van Bijbelteksten op brieven voor bepaalde landen. Als dat voor het land van jouw sponsorkind geldt, heb je hier eerder bericht over gehad.

Om er zeker van te zijn dat je sponsorkind je kerstkaart op tijd ontvangt, willen we je vragen om de kaart zo snel mogelijk te versturen.